Metro åbner med folkefest og gratis ture

Der inviteres til folkefest både i København og på Frederiksberg, når metroen åbner 29. september.

Det er langt fra hverdagskost, at nye metrolinjer åbner i København - og da slet ikke af den kaliber, Cityringen har.

quote Det vil forandre københavnernes hverdag for altid – og bane vejen for en endnu grønnere hovedstad.

Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, Socialdemokratiet

Søndag den 29. september er flere års byggeri endelig slut, og den nye ringbane med i alt 17 stationer kan tages i brug.

Det sker med et brag af en folkefest på Københavns Rådhusplads og ved Frederiksberg station.

- Når Cityringen åbner, kan vi pludselig suse under jorden til arbejde, familie og venner med bæredygtig, kollektiv transport, som binder byen endnu bedre sammen. Det vil forandre københavnernes hverdag for altid – og bane vejen for en endnu grønnere hovedstad.

Metroserie - fra tanke til skinner

17 nye stationer og 2 gange 15,5 kilometer metrocityring, der forbinder Københavns Indre By med Østerbro, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. I denne serie tager vi på en historisk rejse i metrodybet, og undersøger hvad metroen kom til at betyde for København.

 

Se vores serie om metroens historie lige her. 

- Jeg glæder mig til at fejre den historiske dag til et brag af en folkefest, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Stort festprogram

Festlighederne begynder på Københavns Rådhusplads klokken 13. Fra 13 til 14 er der på en opsat scene livemusik med Freja Kirk, Rasmus Walter, Pernille Rosendal og Thøger Dixgaard.

Og klokken 14 kan man opleve et helt særligt åbningsshow, der kommer til at vise, hvordan de mange nye metrostationer kommer til at forandre hovedstaden.

Dronning Margrethe er med til festlighederne og overværer showet.

Og klokken 15 sker det: Metroen erklæres for åbnet, og både Dronning Margrethe, statsministeren, Københavns overborgmester og Frederiksbergs borgmester holder tale.

Fra åbningen og resten af døgnet er det gratis at benytte både det nye og det gamle metrosystem.

Efter åbningsshowet er der mere live-musik. Denne gang med Søren Huss, Soleima, Nicklas Sahl, Lis Sørensen og Tim Christensen.

Fest på Frederiksberg

På Frederiksberg begynder festlighederne klokken 12.30 ved Frederiksberg Metrostation, hvor borgmesteren byder velkommen til fest for børn og voksne.

Fra 12.45 til 13.15 optræde Mames Babegenush, og derefter kan man opleve Jekyll on Ice og siden Christina Von Bülow Trio.

Klokken 14 transmitteres åbningsceremonien fra Rådhuspladsen i København - og klokken 15 åbner som nævnt hele det nye metrosystem for offentligheden.

Fakta om Cityringen

Cityringen er byens nye metrolinje M3, der med 17 nye stationer vil forbinde Vesterbro, Frederiksberg, Nørrebro, Østerbro og Indre By.

 

Cityringen er det største samlede anlægsprojekt i 400 år, siden Christian IV anlagde
Christianshavn. Kontrakterne om at bygge Cityringen blev underskrevet i 2011.

 

Cityringen kommer til at køre førerløst og i døgndrift ligesom den eksisterende metro, og der vil i myldretiden være maksimalt tre minutter mellem afgangene.

 

Når Cityringen åbner, vil ni ud af de 10 mest benyttede stationer i Danmark have en metrostation.

 

Med Cityringen og de kommende metrolinjer til Nordhavn (2020) og Sydhavn (2024) får København 24 nye metrostationer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik