Mogens Camre får bøde for racisme

Retten i Glostrup idømte tirsdag formiddag Dansk Folkeparti-politikeren Mogens Camre, tidligere medlem af Folketinget og nuværende medlem af byrådet i Gladsaxe Kommune, for racisme.

Camre får en bøde på 8000 kroner, men ankede straks dommen til Landsretten. Han ønskede ikke at udtale sig om sagen.

Tiltalen er rejst på grund af et udsagn på Twitter sidste år, hvor Mogens Camre sammenlignede muslimer med nazister.

79-årige Camre skrev 24. juli sidste år følgende på Twitter:

- Om jødernes situation i Europa: Muslimerne fortsætter, hvor Hitler sluttede. Kun den behandling, Hitler fik, vil ændre situationen.

Samir Badran fra Esbjerg anmeldte DF-politikeren. Badran udtalte offentligt, at Camres kobling mellem Adolf Hitlers folkedrab på jøderne og muslimer bevirkede, at han følte sig "truet på sin sikkerhed".

Det er ikke første gang, at den 79-årige politiker sigtes for kontroversielle offentlige ytringer. I 2002 blev politikeren også sigtet i forbindelse med en tale på Dansk Folkepartis årsmøde.

Dengang var Camre dog medlem af Europaparlamentet, og sigtelsen blev droppet, fordi han havde parlamentarisk immunitet.

Denne gang får det heller ikke nogen konsekvenser for Mogens Camres medlemskab af Dansk Folkeparti, at han er blevet idømt en bødestraf for racisme. Det siger partiets næstformand, Søren Espersen.

- For vores vedkommende var sagen afsluttet i det øjeblik, Mogens Camre trak sine udtalelser tilbage og beklagede. Så var sagen ude af verden, siger Søren Espersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik