Nu vender sygemeldt Enhedslisten-borgmester tilbage til rådhuset

Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, er tilbage på rådhuset mandag, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter fire måneder sygefravær er Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), igen at finde på rådhuset mandag.

Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen til TV 2 Lorry.

Borgmesteren skrev 7. april på Facebook, at hun var blevet opfordret til at sygemelde sig i en kortere periode af professionelle, efter et forhenværende medlem af Enhedslistens lokalafdeling i København blev sigtet for voldtægt af en kvindelig gæsdt til en fest i borgmesterens lejlighed i slutningen af marts måned.

Manden blev siden tiltalt for voldtægt af den berusede kvinde og blufærdighedskrænkelse af Enhedslisten-borgmesteren.

Sov ved siden af 

Inden den mulige voldtægt skulle manden ifølge anklagemyndighederne have taget kvinden, der har anmeldt ham for voldtægt, på brysterne, lårene og i skridtet.

 

Den mulige voldtægt skulle have fundet sted natten efter festen d. 31. april i tidsrummet mellem midnatstid og frem til klokken 10.00 den 1. april, da teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen holdt fest i sin lejlighed.

Senere henvendte kvinden sig til Center for Voldtægtsofre, hvorefter sagen begyndte at rulle.

Den fjerde person er ukendt i sagen, mens den tiltalte mand nægter sig skyldig.

Tiltalt: Havde seksuelt forhold til borgmesteren

Den tiltalte forklarede onsdag den 28. august i retten, at han i perioden op til 31. marts havde haft et seksuelt forhold med borgmesteren. Ifølge den tiltalte var der ikke tale om et fast forhold, men noget uforpligtende de gjorde, når de havde lyst.

De to kendte hinanden gennem det fælles arbejde i Enhedslisten.

Den tiltalte forklarede også, at de på den pågældende aften havde festet hos borgmesteren og været i byen. Han og den forurettede havde kysset.

Efterfølgende tog den forurettede, borgmesteren, han selv og en fjerde person hjem til Ninna Hedeager Olsen, hvor de alle fire lagde sig til at sove i borgmesterens seng.

På et tidspunkt vågnede den tiltalte og opdagede, at han lå i ske med forurettede, og da de havde kysset tidligere på aftenen, ville han se, om der skulle ske mere.

Derfor rørte han kvinden flere steder på kroppen og indledte et samleje. Ifølge manden gav kvinden intet tegn på, at hun gerne ville have det, men han mener heller ikke, at hun gjorde modstand.

Mødt af kritik

Udover de personlige konsekvenser i forbindelse med sygemeldingen har det også mødt stor kritik, at borgmesteren i fire måneder har været sygemeldt med fuld løn uden i første omgang at skulle fremvise en lægeerklæring på sin sygdom.

Som loven er i dag skal kommunal- og folketingspolitikere nemlig ikke godtgøre, hvorfor de sygemelder sig - og borgmesteren kan ifølge reglerne være sygemeldt i ni måneder med fuld løn (cirka 90.000 kroner om måneden) uden modkrav.

Derudover har flere kritikere ment, at Enhedslisten som parti ikke burde acceptere, at den midlertidige teknik- og miljøborgmester Karina Vestergaard Madsen samtidig har modtaget fuld løn - så partiet i månedsvis har nydt godt af de to fuldtidslønninger og dermed et stort økonomisk beløb i partikassen, da en stor del af partiets indkomster gennem lønninger går til partiet.

Næste retsmøde i sagen er 25. september.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
AR

Lever for blå blink:
Hvordan kan 112-fotografer være fremme før politiet?

Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Vis mere