Ny havnebro indviet: 400.000 har allerede brugt den

Københavns nye cykel- og gangbro Lille Langebro er langt om længe blevet officielt indviet. 400.000 har allerede benyttet sig af den.

Den har været længe ventet - og ikke uden grund. 

Oprindeligt skulle Københavns nye havnebro for bløde trafikanter have været åbnet allerede sidste år, men efter et år med forsinkelser åbnede broen for cyklister og gående tidligere på sommeren - nærmere bestemt den 1. juli.

quote Før i tiden, når man skulle op over den gamle Langebro, var det noget af en rejse.

Frank Jensen, overborgmester i København, Socialdemokratiet

Onsdag blev broen så officielt indviet ved et større event, og allerede nu viser det sig, at broen ikke helt uden grund har været længe ventet af københavnerne.

Tal fra Realdania, der står bag opførelsen af broen, viser nemlig, at intet mindre end 400.000 har taget turen over den nye bro i løbet af de første par måneder, som broen har været åben for de bløde trafikanter.

- Jeg er sikker på, at broen fremadrettet bliver en giga stor succes, for det er en fantastisk måde at opleve byen på som cyklende eller gående, siger overborgmester i København Frank Jensen til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry var forbi Københavns Havn, da broelementerne til den nye bro langt om længe ankom fra Holland. Artiklen fortsætter under videoen.

 

- Før i tiden, når man skulle op over den gamle Langebro, var det noget af en rejse - nu er det lidt hurtigere med den her nye smutvej vi har fået i form af Lille Langebro, siger overborgmesteren.

Den nye bro måler 175 meter og strækker sig fra Vester Voldgade på den sjællandske del af hovedstaden og over til Langebrogade på Amager. Det forventes, at hver fjerde cyklende fra den gamle Langebro vil benytte sig af den nye bro.

- Man kan aldrig være sikker på, om ting bliver en succes. Men jeg fornemmer en meget stor glæde fra både de gående og cyklende københavnere ved den her nye bro, siger Jesper Nygård, der er administrerende direktør hos Realdania.

- Jeg tror aldrig, at jeg har været med til at bidrage til noget i samfundet før, der har givet så mange gode billeder på Instagram - og så mange jublende bemærkninger på Instagram - så det glæder jeg mig over, siger Jesper Nygård.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik