Ny uddannelse skal forhindre hacker-angreb

Københavns Erhvervsakademi, KEA, vil fremover uddanne IT-sikkerhedsspecialister.

Truslen fra hackereangreb og stigende it-kriminalitet giver desperat mangel på it-sikkerhedsspecialister.

Sådan lyder i hvert fald vurderingen fra Københavns Erhvervsakademi, KEA, der nu opretter en uddannelse dedikeret til it-sikkerhed. Det skriver DR P4 København.

Hensigten med den ny it-sikkerhedsuddannelse er at styrke det digitale samfund i fremtiden, samtidig med at imødekomme virksomhederne med en hårdt efterspurgt arbejdskraft.

- Lidt populært kan man sige, at vi forsøger at sikre fremtiden - både for de, der vil have en uddannelse inden for dette felt og for it-industrien. Vi har været i dialog med erhvervslivet blandt andre Forsvarets Efterretningstjeneste og andre fra it-sikkerhedsbranchem, og de siger, at de virkeligt mangler arbejdskraft, forklarer uddannelseschef på KEA Digital, Jesper Nordentoft, til DR P4 København.

Og den nye uddannelse vækker da også begejstring hos it-sikkerhedsvirksomheden Kaspersky.

- Det er den glædeligste nyhed, jeg har hørt i lang tid, for der er et stort behov for det både i Danmark og på verdensplan. Hvis vi kan konkurrere internationalt på at uddanne og levere eksperter, så kan vi virkeligt gøre os bemærket, fortæller Kasperskys nordiske direktør, Leif Jensen, til DR P4 København.

Den nye uddannelse starter til august og varer halvandet år.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik