To personer dræbt ved ulykke i Københavns Havn

Et sammenstød mellem en båd og en vandscooter i Københavns Havn kostede lørdag en kvinde livet. Søndag morgen er yderligere en omkommet.

En person omkom lørdag aften kort før klokken 20 i forbindelse med en ulykke, der fandt sted nær Langebro i Københavns Havn - og tidligt søndag kostede ulykken endnu et menneskeliv, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Ifølge TV 2 News er den første omkomne i ulykken en ung, amerikansk kvinde, der var på sprogskole i København.

En anden person kom alvorligt til skade og blev kørt til Rigshospitalet med svære kvæstelser i hoved og ansigt.

Det er den person, som i løbet af natten afgik ved døden, oplyser politiinspektør Jens Jespersen til Ritzau søndag morgen.

Ulykken skete, da en eller flere vandscootere påsejlede en udlejningsbåd. Forinden var politiet blevet gjort opmærksom på, at der i havnen sejlede en større gruppe vandscootere rundt i meget høj fart.

Fem personer kom til skade

Ved sammenstødet faldt flere personer i vandet, og mens nogle selv kunne redde sig op af vandet, måtte andre have hjælp.

Gruppen af vandscootere flygtede fra stedet i sydlig retning.

Blandt andet er en person kommet alvorligt til skade og er ifølge TV 2 News kørt til Rigshospitalet med svære kvæstelser i hoved og ansigt.

Derudover er fem personer ifølge politiet lettere tilskadekomne.

Det var denne båd, der blev påsejlet lørdag aften.
Det var denne båd, der blev påsejlet lørdag aften.
Foto: Uffe Weng, Scanpix

Ni anholdt efter ulykken

Københavns Politi har anholdt ni personer i forbindelse med ulykken. De blev pågrebet i Brøndby Havn, hvor politiet formoder, at de er sejlet hen efter ulykken.

Derfor er deres vandscootere blevet beslaglagt og skal nu gennemgå tekniske undersøgelser. Ligeledes vil de ni personer blive afhørt.

Politiet hører samtidig gerne fra vidner, der har set ulykken, og man modtager også meget gerne videooptagelser fra dem, der måtte have optaget ulykken eller optakten til den.

Otte af de anholdte vil søndag blive fremstillet i grundlovsforhør i Københavns Byret, oplyser poltiiet.

Én af dem vil blive sigtet for uagtsomt manddrab. De resterende syv vil blive sigtet for ’grov kådhed’ ved gennem hensynsløs adfærd at have bragt andre personers liv og førlighed i fare. Den sidste af de oprindeligt ni anholdte er blevet løsladt igen, skriver TV 2. 

Sejling med vandscootere, jetski, vandski samt windsurfing er ifølge reglementet for Københavns Havn forbudt med mindre man forinden har fået skriftlig tilladelse.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik