Populær 90'er-sko vender tilbage: "Vi er fuldstændig chokerede"

En helt almindelig skobutik i indkøbscentret Kronen i Vanløse har fået ualmindelig meget opmærksomhed. Lige nu hitter de med 90'ernes vildeste sko.

- Da vi var på indkøbsmesse for et halvt år siden så vi, at de her Buffalo-støvler var dukket op igen. Og så - mest for sjov - lavede jeg et Facebookopslag på vores side og spurgte, om det var tid til et Buffalo comeback - og det var det!, siger Sabine Langekilde og tilføjer:

quote Folk gik helt amok!

Sabine Langkilde, medindehaver af Skoringen Kronen i Vanløse

- Folk gik helt amok!

Sabine Langkilde er medindehaver af Skoringen i Kronen Vanløse, som i disse dage hitter stort på 90'er-comebacket.

Facebook-opslaget fra den 24. februar på skobutikkens Facebook-side gik mildest talt viralt og opnåede på kort tid rekord-mange kommentarer, delinger og reaktioner.

I skrivende stund har opslaget fået 4.000 reaktioner, 6.500 kommentarer og hele 723 delinger.

Nu, et halvt år efter, er de første sendinger med den kitsche plateau-sko landet i butikken i Vanløse, og salget går strålende.

Og det glæder naturligt nok indehaverne af butikken. Det var nemlig noget af et sats, da de valgte at indkøbe og sælge skoene - som den eneste almindelige, fysiske skobutik i landet.

quote Det ser ud til at gå rigtig godt med salget. Vi er hvert fald allerede ved at supplere op, for vi har allerede størrelser, som er udsolgt.

Sabine Langkilde, medindehaver af Skoringen Kronen i Vanløse

- Vi tænkte ”OK, det her ér bare noget”. Der er jo stadigvæk en stor kultur, der dyrker 90’erne. Plus at vi har set, at 90’er-tøjet er på vej tilbage. Så vi tænkte, at vi ville tage et sats, fortæller Sabine Langkilde og tilføjer:

- Så vi købte rigtig mange, og vi mangler stadigvæk at få leveret nogle. Men det ser ud til at gå rigtig godt med salget. Vi er hvert fald allerede ved at supplere op, for vi har allerede størrelser, som er udsolgt.

Modeekspert: Det taler til en yngre generation

Buffalo-støvlerne vandt ungdommens hjerte overalt i særligt Europa fra midt-90'erne til de tidlige 00'ere, hvor blandt andre super-gruppen Spice Girls formåede at gøre skoen ikonisk.

Siden døde trenden til fordel for flade sneakers - men nu kan meget tyde på, at trenden er på vej tilbage i fuldt flor. Og det betyder også, at det kan blive med de gamle Buffalos i gadebilledet, vurderer modeekspert.

quote Det er godt grebet af skobutikken. Men det, der overrasker mig mest, er, at det er Vanløse, som kommer først her.

Virgil Nicholas, modeekspert

- Jeg har fulgt med og vidste godt, at Buffalo gerne vil markere sig. Det er en tid, hvor retro er på sit højeste lige nu. Det taler til en generation, der er yngre end os selv, som ikke har haft mulighed for at gå i dem. Selvom vi kan se tilbage på det og se, at det er lidt kikset, så lever det bare i bedste velgående, siger modeeksperten Virgil Nicholas, der arbejder som ansvarlig for PR og kommunikation hos det københavnske tøjmærke NN07.

Alligevel genkender modeeksperten den overraskelse, som Skoringen i Kronen Vanløse har over hypen omkring Buffalo-støvlerne.

- Det er godt grebet af skobutikken. Men det, der overrasker mig mest, er, at det er Vanløse, som kommer først her. Jeg troede mere, at det ville komme indefra og ud - at det ville starte i nichebutikkerne, før det for alvor blev noget, siger han.

Ifølge Virgil Nicholas er det logisk, at 90'er-klassikeren igen bliver et hit på skomarkedet - for "hvis det er in at gå i plateau, så skal man have dem, som i populærkulturen er moderen til alle plateau-sko - og det er Buffalos".

Buffalos i flere butikker

Hos Skoringen i Vanløse havde de ikke forventet så meget opmærksomhed. For nok kan en sko være populær - men sjældent i en grad, som de nu har oplevet.

quote Vi er fuldstændig chokerede over det her – både over reaktionerne på opslaget dengang og på salget nu.

Sabine Langkilde, medindehaver af Skoringen Kronen i Vanløse

- Vi er fuldstændig chokerede over det her – både over reaktionerne på opslaget dengang og på salget nu. For vi vidste jo ikke, hvor mange der blev solgt. Men vi har haft et rigtig flot salg og rigtig meget snak om dem allerede, siger medindehaveren til TV 2 Lorry.

Hun forsikrer desuden, at der forsat vil være plateau-sko at få for dem, der måtte ønske det. Og ikke kun i Vanløse.

- Jeg er også medindehaver af Skoringen Algade i Roskilde, i Solrød og i Køge. Og der forhandler vi dem også, siger Sabine Langkilde.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik