Protest på Campus Carlsberg: Studerende har blokeret ledelse

De pædagogstuderende har fået nok af ledelsen hos UCC og vil nu tage skrappere midler i brug.

I september 2016 flyttede UCC's uddannelser i Københavnsområdet ind i den nybyggede campus i Carlsberg Byen. 

quote Hvis der ikke sker noget, så vil der også komme andre handlinger

Tobias Larsen, studerende

Men, hvad der skulle have været en stor succes, er blevet en farce for mange studerende, der er stærkt utilfredse med ledelsen. 

Tidligere har TV 2 Lorry kunnet fortælle, at uddannelsesinstitutionen havde så svært ved at få de studerendes skemaer til at gå op, at man planlagde undervisningen fra uge til uge. Pædagogstuderende har først fået mødetider to dage før deres eksamener, og i et åbent brev til UCC beklager de kommende pædagoger sig over nedskæringer i vejledningen samt skiftende undervisere. 

Ifølge de studerende har ledelsen ikke taget problemerne alvorligt, og derfor har man mandag givet institutionen 'det røde kort' og blokkeret ledelsesgangen. 

Samtidig har man stillet 11 krav til uddannelsen, som man vil have opfyldt, før man ophæver blokaden. 

- Vi gør det her, fordi vi forventer, der kommer til at ske et eller andet. Vi forventer, at ledelsen rykker på de krav, vi har stillet, så hvis der ikke sker noget, så vil der også komme andre handlinger. Det er i hvertfald min holdning, siger pædagogsturende Tobias Larsen til TV 2 Lorry. 

11 krav til UCC fra studerende

 1. Ingen modulopgaver og prøver oveni hinanden.
 2. Færdigt skema udsendes min. 6 uger før modulstart.
 3. Modulerne afsluttes med feedback fra underviserne.
 4. Der tilbydes erstatningsundervisning for aflyste timer.
 5. Min. 4 uger til at finde en praktikplads til BA-praktik.
 6. Tydelig opgavebeskrivelse udsendes ved modulstart.
 7. De studerende har direkte indflydelse på hvem de får som BA-vejleder.
 8. Praktikperioden placeres som i 2007-uddannelsen.
 9. Hvad bliver pengene brugt til? Åbe budgetter.
 10. Mere tilgængelighed. Portalen er lort - fix den.
 11. Offentliggør hvor meget forberedelsestid underviserne har og giv dem mere, så vores undervisere ikke fortsat går ned med stress.

De studerende bakkes op af Pædagogstuderendes Landssammenslutning, der har modtaget flere klager fra de studerende på uddannelsen. 

- De studerende kæmper for ordentlige vilkår, og det kæmper vi også for hver dag, siger faglig sekretær Thea Caroline Gambill til TV  2 Lorry.

Hun mener heller ikke, at ledelsen har handlet godt nok på klagerne. 

- De svar, som man kom med, var ikke konkrete. Det var sådan noget med, at man prøvede at imødekomme de studerende, men der var ikke nogle konkrete løsninger på de problematikker, som de studerende har gjort opmærksom på. Det foregår stadigvæk på samme måde, siger Thea Caroline Cambill til TV 2 Lorry. 

Mandag formiddag vil hun mødes med ledelsen på UCC og tre repræsentanter for de studerende. 

Mandag vil pædagogstuderende ved UCC ikke deltage i undervisningen på normal vis. Til gengæld er der workshops, møder og hyggestunder. Mandag aften vil man beslutte, hvorvidt skolearbejdet kan genoptages.
Mandag vil pædagogstuderende ved UCC ikke deltage i undervisningen på normal vis. Til gengæld er der workshops, møder og hyggestunder. Mandag aften vil man beslutte, hvorvidt skolearbejdet kan genoptages.
Foto: TV 2 Kosmopol

Uddannelsesdirektør Libeth Harsvik roser de studerende for deres egagement, men mener samtidig at uddannelsen faktisk imødekommer deres krav. 

quote Der er måske en lille misforståelse mellem os og de studerende

 Libeth Harsvik, uddannelsesdirektør

- Der er måske en lille misforståelse mellem os og de studerende. Fordi vi imødekommer dem faktisk på alle punkter. Det er bare sådan, at det er ikke alle punkter, vi selv kan gøre noget ved. Nogle af dem skal vi rette henvendelse til regeringen om, siger hun til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Det er vigtigt at holde for øje, at det er en lille gruppe studerende, der gør oprør. Og respekt for det. De har mange gode pointer. Men vi har også mange andre studerende, som egentlig er lidt kede af, at man i den her forbindelse egentlig kommer til at tale pædagoguddannelsen ned. 

Ifølge Pædagogernes Landssammenslutning har mere end 500 af de cirka 4.800 studerende ved UCC's pædagoguddannelse sendt klager. 

Klokken 17 mandag eftermiddag vil man evaluere resultaterne af dagens møder og protester internt blandt de studerende. 

 

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik