Ræk tomlen ud ved nye officielle blaffer-stoppesteder

Danmarks fire første officielle blafferstoppesteder er nu indviet i København. TV 2 Lorry har været med inkarneret blaffer på tur.

Fire steder i udkanten af København er der nu opsat officielle skilte og gjort plads til, at bilerne kan holde ind, når du skal samle blaffere op.

Manden bag ideen, Carsten Theede, er selv inkarneret blaffer og en af initiativtagerne til bevægelsen Blaffernationen, som vil inspirere flere til at række tomlen ud. 

Her ses både skilt og den nye holdeplads, hvor bilerne kan standse, mens de samler blaffere op.
Her ses både skilt og den nye holdeplads, hvor bilerne kan standse, mens de samler blaffere op.
Foto: Justin Estcourt

Idéen har været næsten fire år undervejs. I 2014 tog han første gang kontakt til kommunen, og siden da har både Vejdirektoratet, politiet og en masse erfarne blaffere været involverede. 

Vejdirektoratet, kommunen og politiet har skullet godkende både skilte og holdepladser, og de erfarne blaffere har udvalgt stoppestederne nøje udfra, hvor man bedst får et godt lift.

Og Carsten Theede er glad for, at andre blaffere nu endelig kan nyde de mange års arbejde.

- Jeg er vildt stolt. Det har gjort det dårlige rygte, kommunen har til skamme. Folk er fucking seje og vil så gerne hjælpe, siger han.

På kortet kan du se, hvor de fire stoppesteder er placeret.

Blafferi giver tillid

36-årige Carsten Theede elsker at blaffe og har gjort det i 15 år. 

- Dem, der samler blaffere op, det er alle mulige folk. Man møder hende, der arbejder på et plejehjem. Man møder alle, fra etniske minoriteter, polske håndværkere, en muslimsk far, der kørte mig hjem, til en marketingschef. Her i sidste uge kom jeg op med en traktor, siger han.

Og blafferiet har påvirket hans syn på verden og menneskene omkring ham.

- Når man møder alle de her mennesker og får den ene gode oplevelse efter den anden, så får man bare en tillid til verden. 

Han håber, de nye stoppesteder kan gøre det nemmere for mennesker, der aldrig før har blaffet.

- Visionen med Blaffernationen er jo at gøre det lidt mere mainstream og introducere det til flere. De her fire steder er et godt sted for nye at gå hen, for de er udvalgt af erfarne blaffere. Jeg håber, det kan få nye mennesker til at åbne øjnene for blafferiet.

Blaffernationens næste plan er at få et blafferstoppested i Roskilde.

Se Carsten Theede og TV 2 Lorry på tur

I Søndagsmagasinet har TV 2 Lorry været med Carsten Theede på blaffereventyr for at se, hvor langt man egentlig kan komme på sin tommelfinger - ikke kun fysisk, men også hvilke oplevelser, man kan få undervejs.

Se udsendelsen i toppen af artiklen.

 

Spørg Os - Afstemning

_