Suppe af overskudsgrøntsager. Svampe, der vokser i kaffesgrums. Krager, der alligevel skulle skydes, ristet over bål.
Tre eksempler på, hvordan madaffald i stedet kan ende som lækre retter på middagsbordet.
Tre eksempler som de københavnske børn i dag kunne se og smage på Hotel- og Restaurationsskolen, hvor kommunen for første gang holdt temadag om madspild for i alt 500 børn.
- Op mod halvdelen af affaldet på vores skoler er faktisk madaffald. Så derfor giver undervisningen rigtig god mening, siger Flemming Sjølin Bauer, projektleder, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.
Op mod halvdelen af affaldet på vores skoler er faktisk madaffald. Så derfor giver undervisningen rigtig god mening.
Inden madspildsdagen havde de mindste skolebørn arbejdet med at kompostere deres frokostaffald. Eleverne i fjerde til sjette klasse havde arbejdet med nye ideer til den affaldsfri madkasse.
En gruppe fra 6.z på Kirkebjerg Skole havde udviklet en madkasse, som samtidig var tallerken og et brætspil.
- På den måde har vi tænkt ud af boksen og lavet en madkasse, som både er, siger Sara Anwari fra gruppen.
Ifølge foreningen Stop Madspild smider hver dansker 47 kg spiselig mad ud om året. For en gennemsnitlig familie med to voksne og to børn svarer det til mad for 7.200 kroner.
- Det at arbejde med madspild, er noget der interesserer børnene, og det er noget, som de også støder på derhjemme, siger Flemming Sjølin Bauer, projektleder, Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Københavns Kommune.