Studerende jagter bolig: Priserne stiger fortsat i hovedstaden

Forleden fik flere end 65.000 svar på, om de var blevet optaget på deres drømmestudie. Mange skal læse i København, men lejlighedspriserne fortsætter med at stige.

Det kan være en god idé at søge optagelse på andre uddannelser end dem, der ligger i hovedstaden, hvis man hellere vil bruge sin SU på andet end husleje, mens man læser sin bachelor eller kandidat.

I hvertfald kommer man ikke langt for sin uddannelsesstøtte, hvis man som studerende jagter en bolig i København.

Det viser nye tal fra BoligPortal, der er Danmarks største lejeboligportal.

Priserne på en lejlighed i København er langt højere end i Århus, Aalborg og Odense, der er landets tre andre store studiebyer.

I centrum af Århus skal de nye studerende forvente i gennemsnit at betale en husleje på 3.966 kr. om måneden for et værelse.

Umiddelbart lyder det som rimeligt mange penge for en studerende - men i København ligger den gennemsnitlige husleje på lige knap 2.000 kroner yderligere om måneden.

Et værelse i København K koster nemlig ifølge de nye tal fra BoligPortal i gennemsnittet 5.946 kr. om måneden.

Ikke nok med, at beløbet er langt højere end i landets andre store studiebyer, så er det samtidig en stigning fra sidste år, hvor samme undersøgelse viste, at gennemsnitsprisen for et værelse i København K lå på 5.620 kroner om måneden.

Bo længere væk eller sammen med andre

Når man skal i gang med boligsøgningen, er det derfor ifølge BoligPortal en god ide at være villig til at gå lidt på kompromis med kravene til for eksempel beliggenheden.

- Søger man lejebolig i udkanten af centrum eller lidt uden for, øger man både sine chancer for at finde en lejebolig, samtidig med at det også kan mærkes på pengepungen, siger Anders Hyldborg, der er administrerende direktør i BoligPortal.

I København N ligger prisen på 4.761 kr. i gennemsnit for et værelse til en studerende. København er med andre ord fortsat Danmarks største og dyreste studieby.

Bosætter man sig til sammenligning i et værelse i Aarhus V, er gennemsnitsprisen på 3.391 kr. om måneden.

BoligPortal anbefaler derudover til de studerende, at de også er åbne for at bo sammen med andre, da kvadratmeterprisen vil være lavere, jo større lejeboligen er.

 
 
Foto: BoligPortal

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik