Ungdomshus: Uro var ikke planlagt

En talsmand fra Ungdomshuset understreger, at det ikke var planlagt, at demonstrationen d. 1. marts udviklede sig voldeligt.

Demonstrationen d. 1. marts, der skulle markere 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, gik ikke som planlagt, skriver Ungdomshuset i en pressemeddelelse. 

Omkring 1.000 mennesker deltog i demonstrationen, der startede fredeligt, men udviklede sig i en voldelig retning undervejs. 

10-årets markeringen for Ungdomshuset på Jagtvej blev voldsom.

Nørrebro Handelsforening vurderer, at der kom skader for flere millioner kroner under demonstrationen. På Nørrebrogade blev flere bankfilialer udsat for hærværk, da maskerede demonstranter smed med brosten på ruderne, og også mange hæveautomater blev totalskadede fra kølleslag.

quote Vi vil aldrig invitere til en fredelig demonstration, og sige til børnefamilier at de er velkomne, for så at sende dem ud i en situation som den onsdagens demonstration udviklede sig til. Det var ikke planlagt.

Ida fra Ungdomshuset

Men det var bestemt ikke intentionen, skriver Ungdomshuset i pressemeddelelsen. 

- Det er vigtigt for os at banke følgende fast med syvtommersøm: Vi vil aldrig invitere til en fredelig demonstration, og sige til børnefamilier at de er velkomne, for så at sende dem ud i en situation som den onsdagens demonstration udviklede sig til. Det var ikke planlagt, skriver pressegruppen fra Ungsomshuset og fortsætter:

- Samtidig kan vi sagtens forstå den vrede og frustration som er forbundet med salget, den politiske arrogance og rydningen af Jagtvej 69. 

Fest i Ungdomshuset

Pressegruppen skriver, at demonstrationen blev opløst af arrangørerne ved Jagtvej 69, og at politiet var skyld i, at situationen eskalerede. 

- Politiet optrappede desværre hurtigt situationen, ved talstærkt at rykke ind i forsamlingen og anholde enkelte mennesker. Denne tilstand fortsatte længe og skabte en urolig situation. Her afbryder politiet også den konstruktive dialog, der hidtil har været imellem repræsentanter fra Ungdomshuset og indsatslederen, skriver de. 

Den voldelige udvikling af demonstrationen får dog ikke folkene fra Ungdomshuset på Dortheavej til at aflyse den fest, de har inviteret til på lørdag.

- Vi forventer rigtig mange gæster, og det bliver en festlig og fredelig aften, som det altid er, når vi holder fester i Ungdomshuset. Vi opfordrer alle venner af huset til at komme og tage deres gode humør med. Vi lover god musik og billig bar, udtaler Ida fra Ungdomshuset i pressemeddelelsen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik