1100 ton skrot brændte på Amager: ''Det har brændt i et døgn nu''

Et 85 meter langt fragtskib brød i brand fredag på Prøvestenen på Amager. Lørdag eftermiddag brænder skibet stadig. Nu frygter beredskab forureningsfare.

Opdatering klokken 17.30:
Branden på skibet er nu slukket. Det skriver Hovedstadens Beredskab på det sociale medie X.

Klokken 12.52 fredag fik Københavns Politi en anmeldelse om, at et 85 meter langt fragtskib er i brand ved Prøvestenen på Amager. 

Lørdag eftermiddag - et døgn senere - er skibet fortsat i brand, fortæller operationschef i Hovedstadens Beredskab, Tim Ole Simonsen, til TV 2 Kosmopol.

- Status lørdag er, at det fortsat brænder ombord. Det har brændt i et døgn nu. Det er dog en mindre brand, som vi har at gøre med nu, så slukningsindsatsen har haft en effekt, siger han.

Billeder, som beredskabet har delt fra stedet, viser, at lasten ombord på skibet er delvist udbrændt.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Til trods for slukningsindsatsens effekt, så forventer operationschefen dog, at beredskabet vil være til stede ved det brændende skib indtil i nat.

- Det ser ud til, at vi kommer til at arbejde derude resten af dagen og aftenen og formentlig også ud på natten, siger han.

Det brændende skib er et fragtskib, som holder på op mod 1100 ton skrot, der blandt andet indebærer plastik, jern og aluminium. Det er netop denne last skrot, som lige nu står i flammer på skibet ude i vandet.

- Der er tale om en stor mængde materiale. Det er formentlig kommet op i så høje temperaturer, at selv metallerne er begyndt at brænde, forklarer Tim Ole Simonsen.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Video fra stedet viser, hvor voldsom branden var fredag aften. /Presse-fotos.dk

Hvordan startede branden?

Den store mængde skrot er ifølge politiet muligvis blevet antændt i forbindelse med losning af skibet. Det fortæller vagtchef i Københavns Politi Michael Andersen til TV 2 Kosmopol.

- Vi formoder, at der er tale om en ulykke, da man er ved at losse skibet, da branden opstår, siger han til TV 2 Kosmopol.

Han pointerer dog, at det er for tidligt for politiet at fastsætte en konkret brandårsag.

- Vi er slet ikke derude lige nu. Vi venter på, at branden er slukket helt, før vi begynder vores undersøgelser, siger han.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Alvorlig forureningsfare

Mens beredskabet har travlt med at slukke ilden, så frygter de, hvad Tim Ole Simonsen kalder ''worst-case scenario'' - altså det værst tænkelige scenarie.

- Der er en risiko for forurening, hvis skibet synker eller vælter. Skibet har tanke med olie ombord, så hvis det synker, så er der risiko for, at olien strømmer ud i vandet, siger han.

Derfor står beredskabet klar med flydespærringer og faretøjer, der er parate til at samle olien op, hvis skibet skulle synke. 

- Vi har en plan klar, siger Tim Ole Simonsen.

Han vurderer ikke, at der er stor risiko for, at skibet synker, som det ser ud lørdag eftermiddag.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Ikke til fare for borgere

Selvom branden har stået på i et døgn, så er der intet, der tyder på, at den kan sprede sig. Det oplyser politiet til TV 2 Kosmopol.

De høje flammer, der har omslugt de 1100 ton skrot ombord på skibet, har skabt store røgskyer, der fredag aften kunne ses fra Amagerbro. Dog har der været en østlig vind siden branden brød ud, og derfor er røgen drevet ud over Øresund.

- Der er ikke så meget røg, som det ser ud lige nu. Den røg, der er, driver heldigvis ud over Øresund, så der er ikke til gene for beboere i området, siger Tim Ole Simonsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik