12 personer anholdt i kæmpe politiaktion

12 personer anholdt efter stor politiaktion.

Københavns Politi har tirsdag foretaget en lang række anholdelser i en sag om hvidvask for ikke mindre end 900 millioner kroner.

Det oplyser Københavns Politi tirsdag eftermiddag på det sociale medie X.

Aktionen er blevet gennemført hen over tirsdagen, hvor de har slået til på 19 forskellige adresser. Det har foreløbig ført til anholdelse af 12 personer.

Københavns Politi oplyser samtidig i en pressemeddelelse, at de Klokken 10.30 i dag til på 19 adresser i København, Hvidovre, Skovlunde og Aarhus, samt en adresse i Sverige, mod et netværk mistænkt for omfattende hvidvask.

12 personer blev anholdt og sigtet, og mindst fire af dem bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen med begæring om varetægtsfængsling. De fire er direktører i forskellige vekselbureauer og er alle sigtet for forsøg på hvidvask af særlig grov beskaffenhed.

Millionbeløb beslaglagt

Der er ved dagens aktion beslaglagt et større millionbeløb.

- Vi har siden januar haft en intens og større efterforskning og har optrevlet det, vi mistænker, er hvidvask for ikke under 900 millioner kroner. Det siger sig selv, at det har været en omfattende efterforskning, og den er på ingen måde færdig. Der kan derfor sagtens ske yderligere sigtelser i den kommende tid, siger leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet 2 i Københavns Politi, Bjarke Dalsgaard Madsen.

Den mistænkte hvidvask er sket gennem vekselbureauer, hvor både direktørerne selv og kurerer har transporteret kontanter ud af landet til en række afrikanske og mellemøstlige lande via Københavns Lufthavn. De resterende anholdte, som ikke bliver fremstillet i grundlovsforhør, er sigtet for at have medvirket til hvidvasken ved at have været kurerer.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Afstemning

_


Kæmpemæssigt arbejde

- Gerningsperioden strækker sig over syv år med et meget stort antal transaktioner, så bare det at få indsamlet og skabt overblik over alle forholdene har krævet et kæmpemæssigt arbejde. Her har vi i Københavns Politi fået uvurderlig hjælp af Hvidvasksekretariatet ved National Enhed for Særlig Kriminalitet, siger Bjarke Dalsgaard Madsen.

Af hensyn til den videre efterforskning vil anklagemyndigheden ved Københavns Politi begære lukkede døre ved grundlovsforhøret. Der foreligger ikke pt. et nærmere tidspunkt for fremstillingen i morgen.Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik