Besøgstal slår rekord på Naturcenter i København

Naturcenter Amager Strands besøgstal er steget med over 60 procent siden sidste år.

Naturcenter Amager Strands besøgstal har slået rekord.

På årets første syv måneder har 11.629 mennesker besøgt naturcenteret. På samme tidspunkt sidste år var besøgstallet 7.222.

Det er en stigning på mere end 60 procent, - og hos Naturcenter Amager Strand glæder man sig over det høje antal besøgende. 

- Det har været en fuldstændigt fantastisk sommer med fantastisk vejr. Der er kommet betydeligt flere mennesker, end der nogensinde har været før, siger Thomas Ziegler Larsen, leder af Naturcenter Amager Strand, til TV 2 Kosmopol.

Naturcenter Amager Strand tilbyder gratis undervisning for dagtilbud og folkeskoler i Københavns og Frederiksberg Kommune i hverdagene. I weekenderne har naturcenteret åbent hus, hvor familier eksempelvis kan tage på krabbefangst - noget der i år har været populært blandt de besøgende.

Børnene tager forældrene med

Thomas Ziegler Larsen fortæller, at antallet af børnehavebesøg også er steget i år, men at det høje besøgstal udelukkende dækker weekend og helligdagenes åbent hus-arrangementer og bookede ture.

De to ting kan dog have en sammenhæng, fortæller Thomas Ziegler Larsen. Børnene vil have deres forældre med til naturcenteret.

- Når der er flere børn ude med deres børnehaver, vil de også vise deres forældre, hvad der er på stranden. Det er vigtigt, at børnene også kan tage forældrene med ud, siger Thomas Ziegler Larsen.

Udover det pointerer Thomas Ziegler Larsen, at det gode sommervejr har indflydelse på, at børnefamilierne har lyst til at komme ud i det gode vejr og undersøge naturen.

Danskerne bruger naturen mere 

Selvom Naturcenter Amager Strand ikke har en præcis forklaring på, hvad den store stigning af besøgende skyldes, kan der være hjælp at hente i de nyeste undersøgelser om danskernes vaner.

Allerede under coronanedlukningen i 2020 kunne Naturstyrelsen berette om en voldsom stigning af besøgende i skovene omkring hovedstadsområdet - men tendensen rakte længere end coronasmitte, nedlukninger og afstandskrav.

En ganske ny undersøgelse fra Realdania kaldet "Danskerne i det byggede miljø 2023" bekræfter nemlig endnu engang, at danskerne i stadig højere grad end tidligere tager naturen til sig.

Siden 2019 har andelen af danskere, der tager på en naturoplevelse mindst en gang om ugen steget fra 47 til 60 procent, skriver Realdania.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik