Borgmester afviser naboklager: "Buttplug"-skulptur får sin plads

Selvom flere beboere har givet udtryk for, at de ikke vil have en ti meter høj skulptur ude foran deres vinduer, så er beslutningen taget.

Forestil dig, at din kommune beslutter, at der skal stå en 10 meter høj skulptur 15 meter fra dit vindue - og at dine naboer i øvrigt mener, at denne skulptur ligner et rektalt sexlegetøj.

Som TV 2 Lorry kunne berette tirsdag, så er det - trods indvendinger - situationen for en række beboere på Christmas Møllers Plads på Amager.

Der var ingen hjælp at hente fra Borgerrepræsentationen for de beboere, der havde udtryk mishag for skulpturen på billedet her..
Der var ingen hjælp at hente fra Borgerrepræsentationen for de beboere, der havde udtryk mishag for skulpturen på billedet her..
Foto: Visualisering fra Københavns Kommune

Der er nemlig ikke meget forståelse for deres frustrationer hos Teknik- og Miljøborgmesteren i Københavns Kommune, og en række beboere i andelsforeningen A/B Vennelyst kan nu se frem til en ny ti meter høj skulptur ude foran deres vindue.

Så klar er meldingen fra Ninna Hedeager Olsen (Ø) til TV 2 Lorry.

quote Derfor er jeg enig i forvaltningens vurdering af, at høringssvarene ikke giver et fagligt grundlag for ikke at anbefale projektet

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og Miljøborgmester, Københavns Kommune

Faglig vurdering vægter højere end borgernes

Naboerne har i otte af ni høringssvar klart givet udtryk for, at skulpturen enten er til gene for deres udsyn fra vinduet, eller at den er til gene på den lille plads nede foran deres ejendom. 

Men Miljø- og Teknikforvaltningen i Københavns Kommune affærdiger høringssvarene, og den linje læner Teknik- og Miljøborgmesteren sig op af.

- Forvaltningen refererer loyalt, at tre høringssvar er kritiske overfor placeringen, da beboerne frygter at miste udsyn. Forvaltningen kommer herefter med en faglig vurdering, der påpeger, at skulpturen kommer til at stå væsentligt længere væk fra bygningen, end de kritiske høringsvarer giver udtryk for, og derfor ikke vil have stor indflydelse på udsynet, skriver hun i et skriftligt svar til TV 2 Lorry og fortsætter:

- De øvrige høringssvar handler om bekymringer om cykelparkering, affaldsspande og lignende. Her forklarer forvaltningen, at cykelparkeringen ikke bliver forringet, og at der er indtænkt affaldsspande til pladsen. Derfor er jeg enig i forvaltningens vurdering af, at høringssvarene ikke giver et fagligt grundlag for ikke at anbefale projektet.

quote Skulpturen bliver nærmest dækket til af cykler

Per Munch, formand, andelsboligforeningen A/B Vennelyst

- Der er ikke plads

Som TV 2 Lorry kunne fortælle i tirsdags, så argumenterer forvaltningen for, at skulpturen kommer til at stå 15 meter fra de berørte borgeres vinduer, ligesom de praktiske forhold nede omkring pladsen bliver rette til.

Men det er noget sludder og vrøvl, mener formanden for andelsboligforeningen A/B Vennelyst, Per Munch.

- Jeg giver ikke så meget for forvaltningens svar. De har lige gjort den plads i stand med et pænt træ og en bænk, men alt det skal fjernes nu.

Sådan ser der ud på Christmas Møllers Plads, når man kigger via Google Street View. Masten der ses til venstre i billedet er der ifølge Per Munch ikke taget højde for i vurderingen.
Sådan ser der ud på Christmas Møllers Plads, når man kigger via Google Street View. Masten der ses til venstre i billedet er der ifølge Per Munch ikke taget højde for i vurderingen.
Foto: Google - street view

Han henviser desuden til den Netto, der ligger på pladsen, og som med sine varer, daglige vareleveringer og afhentning af returemballage også fylder pladsen godt op.

- Men der er slet ikke plads til de cykler, der kan i forvejen ikke stå mange cykler på den nuværende parkering. Skulpturen bliver nærmest dækket til af cykler.

Sophia Kalkau - porten til Amager
Foto: Visualisering fra Københavns Kommune

Intet af gøre

Socialdemokratiet har klart givet udtryk for, at de ikke er enige i forvaltningens udlæg af høringssvarene, men heller ikke denne kritik har ben på jord, mener Teknik- og Miljøborgmester i Københavns Kommune, Ninna Hedeager Olsen.

- I sidste ende er det dog os som politikere, der beslutter, hvilken vægt vi tillægger de høringssvar, der kommer. Og derfor kunne Socialdemokratiet jo have stemt imod projektet, hvis de vurderede høringssvarene væsentligt anderledes end forvaltningen. 

- Det kan jeg konstatere, at de ikke gjorde. Og derfor synes jeg, at kritikken klinger hult.

Tilbage står Per Munch med en bitter smag i munden, når han på vegne af de berørte beboere må konstatere, at der ikke er så meget at gøre nu.

- Vi synes, der er urimeligt og brandhamrende irriterende. Det er noget svineri, at man ikke tager hensyn til os beboere, der skal se på den hverdag, siger han og uddyber:

- Nu er der så bare ikke noget, vi kan gøre. Jeg ved i hvert fald ikke, hvad vi skal gøre nu.

Den endelige beslutning skal træffes på det kommende 23. september, men medmindre partierne på Københavns Rådhus pludselig ændrer mening og lytter til borgerne, så er det ren formalia, idet ingen af partierne er imod forslaget. 

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik