Christianias hashhandel er flyttet ud i Christianshavns gader

Politiet har intensiveret patruljeringen på Christianshavn, og lover at der vil komme flere anholdelser i de kommende dage

Efter at Christiania i lørdags lukkede ned for offentligheden for at mindske coronasmitte, er hashhandlen flyttet fra Pusher Street på Christiania og ud i gaderne på Christianshavn. Til stor gene for de lokale beboere.

- Det er en uacceptabel situation for borgerne på Christianshavn, siger Lars-Ole Karlsen, der er leder af den operative specialafdeling i Københavns Politi, der tager sig af Christiania.

Flere steder stimler narkohandlere sammen i grupper, og af og til bliver der sat deciderede boder op med forskellige typer hash, som man tidligere så det på Pusher Street.

quote Jeg tør godt at garantere, at vi vil se flere anholdelser i de kommende dage,

Lars-Ole Karlsen, Københavns Politi

- Vi har set flere boder, og vi skrider selvfølgelig straks ind over for det, når vi opdager dem. Vi har derfor intensiveret indsatsen i området, siden Christiania lukkede ned i lørdags, siger Lars-Ole Karlsen.

Politiet formoder, at det i høj grad er de samme sælgere, som hidtil stod på Pusher Street, som nu er begyndt at sælge deres hash i Christianshavns gader.

Politiet lover flere anholdelser

Politiet har både mandag og tirsdag anholdt flere narkohandlere. Mandag blev fire personer anholdt, hvoraf den ene kun var 16 år gammel. I dag tirsdag er det indtil videre blevet til to anholdelser.

- Vi kommer til at intensivere indsatsen yderligere, for den måde salget foregår på nu, er ikke på nogen måde en holdbar situation, siger Lars-Ole Karlsen.

- Jeg tør godt at garantere, at vi vil se flere anholdelser i de kommende dage, siger Lars-Ole Karlsen.

quote Det gør naturligvis situationen endnu mere alvorlig, at pusherne forsamler sig i grupper. Det skrider vi også ind over for. Det er virkelig beklageligt, at folkesundheden og samfundssind i denne svære tid, taber til deres evige appetit efter profit

Lars-Ole Karlsen, Københavns Politi

Politiet oplyser, at de får god hjælp til at finde og fange narkohandlerne fra borgerne på Christianhavn.

- Der er heldigvis mange, der gerne vil hjælpe os med at få bremset handlen. Det vil vi gerne takke borgerne for, for de tips vi får er meget brugbare. Og så vil jeg samtidig gerne opfordre alle andre borgere på Christianshavn til at anmelde hos os, hvis de ser noget kriminelt, siger Lars-Ole Karlsen fra Københavns Politi.

 

Udsætter mange for smitterisiko

Den narkohandel, der foregår lige nu, er ifølge politiet ekstra alvorlig, fordi den sker midt i en tid, hvor vi allesammen på grund af coronavirus skal forsøge at begrænse vores kontakt med andre.

- Det gør naturligvis situationen endnu mere alvorlig, at pusherne forsamler sig i grupper. Det skrider vi også ind over for. Det er virkelig beklageligt, at folkesundheden og samfundssind i denne svære tid, taber til deres evige appetit efter profit, siger Lars-Ole Karlsen.

- Og vi må desværre konstatere, at der både er købere og sælgere, siger han.

Udover at narkohandlerne stimler sammen i grupper, så har politiet også set købere stå i meget tætte køer uden tanke på at holde afstand.  

- Situationen er rigtig alvorlig. Når narkohandlerne mødes med så mange købere, som de gør, så udsætter de rigtig mange for en enorm smitterisiko, siger Lars-Ole Karlsen.

Christiania lukkede netop ned for offentligheden i lørdags, fordi de ikke ville være arnested for en masse smitte. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik