Hjemløse Christina reddede vens liv og får dusør af politiet

Da Christina Christensen fandt sin livløse ven på sit værelse på herberget Mændenes Hjem i april, hjalp hun ham tilbage til livet igen. Det har hun nu modtaget en dusør af Københavns Politi for.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg flåede den dør op, og så lå han helt, helt… jamen han var jo død. Han var død. Han var virkelig død. Der var ikke nogen puls. Der var ingen vejrtrækning.

Sådan lyder det fra Christina Christensen, da TV 2 Lorry onsdag møder hende, inden hun skal modtage en dusør fra Københavns Politi. 

Episoden, der har udløst dusøren, stammer tilbage fra foråret. Her havde Christina Christensen en klar fornemmelse af, at noget var helt galt, inden hun kom ind på sit værelse på Mændenes Hjem.

Kort forinden havde hendes ven nemlig taget noget af hendes metadon. Og Christina Christensens dårlige mavefornemmelse viste sig at holde stik, da hun sammen med sin veninde kom ind på værelset. 

- Han var jo fuldstændig grå i hovedet. Ikke som når man lige er holdt op med at trække vejret, men grå. Næsten som om der ikke var noget inde i ham. Sjælen var nærmest på vej væk. Sådan følte jeg det, fortæller hun til TV 2 Lorry

Fik tilkaldt hjælp

Da Christina Christensen og veninden så deres livløse, var de hurtige til at handle.

- Jeg råbte hjælp! Så få jeres røv herned. Der er en, der har fået en overdosis på mit værelse. Og han er død. Altså jeg var SÅ bange, siger hun. 

En socialrådgiver på stedet kom hurtigt ind på værelset, og sammen med med Christina Christensen og veninden fik de givet manden hjertemassage, indtil sygeplejersker og en ambulance kom.

Det reddede mandens liv.

Har oplevet flere dødsfald

Men inden vennen vågnede op, nåede Christina Christensen flere gange at tænke, at hans liv ikke stod til at redde.

- Det virkede bare håbløst på et tidspunkt. Vi kørte i ring og i ring. Og han var bare mere og mere livløs og stiv i det. Men alligevel så kom der fandeme puls i ham.

Det var ikke første gang, at Christina Christensen oplevede et dødsfald, men den dag i april står tydeligt i hendes erindring.

- Jeg har set mange, der er døde hen ad vejen. Jeg har set mange, der er døde inde i stofindtagelsesrummet. Men det der, det var bare så tæt på. I mit sengetøj. I min seng.

Overrakt dusør og diplom

Både Christina Christensen, hendes veninde og socialrådgiveren, der hjalp ved ulykken, har nu hver modtaget en dusør på 1000 kroner og et diplom for deres indsats.

TV 2 Lorry mødte Christina Christensen lige inden overrækkelsen af prisen. 

- Jeg er spændt. Det er jo ikke noget, man lige gør hver dag. Jeg har ikke prøvet det før, så jeg må tage det, som det kommer. Jeg må tage det som en god oplevelse, siger hun.

Christina Christensen var spændt op til, at hun skulle modtage sin dusør.  
Christina Christensen var spændt op til, at hun skulle modtage sin dusør.  
Foto: Anna Clara Ingemann / TV 2 Lorry

I alt ni borgere fik onsdag overrakt en dusør og et diplom på Københavns Politigård efter at have gjort noget ekstra særligt for andre mennesker i nød.

Stolt politidirektør

Politidirektør Anne Tønnes, der overrakte prisen, var meget stolt over Christina Christensen og de andres indsats.

- Det har faktisk medvirket til at redde den her unge mands liv, så det er jo helt fantastisk. Det er virkelig en helt ekstraordinær indsats, som de har ydet. Så vi er meget stolte af Christina, og Christina kan også godt være rigtig stolt af sig selv, siger Anne Tønnes til TV 2 Lorry.

Her mødes Christina Christensen med politidirektøren for Københavns Politi, Anne Tønnes.
Her mødes Christina Christensen med politidirektøren for Københavns Politi, Anne Tønnes.
Foto: TV 2 Kosmopol

Det er ikke første gang, Københavns Politi afholder dusøroverrækkelse. Hvert kvartal bliver der givet en belønning til borgere, der har ydet en heltemodig indsats.  

- Vi er meget taknemmelige for borgere, som vil hjælpe os i vores efterforskninger, men også fordi vi er meget taknemmelige for, at der er borgere, som vil hjælpe andre borgere i nød, eller som har været ude for en ulykke. Så vi er meget taknemmelige ,og vi vil gerne anerkende og vise, at vi sætter pris på de her indsatser, siger politidirektør Anne Tønnes.

Og selvom Christina Christensen og politiet - ifølge Christina Christensen selv - ikke er bedste venner, så var der alligevel stor begejstring at spore hos den unge kvinde, da hun skulle  modtage prisen.

- Politiet og jeg er ikke lige så meget på talefod. Men de giver vel dusøren, fordi de synes, det er godt gået af én. Så jeg går derind med en positiv attitude, siger hun.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Halv maraton_17-09-2023_13-30___sc29.jpeg

Løbsarrangør: Op mod 250 blev behandlet ved halvmaraton

_J4A5739

FCK-fans drillede tyske stjerner med høje brag før storkamp

Vis mere