Corona-krisen: 206 hospitalsansatte ramt i Region H - fem smittet

Region Hovedstaden oplyser, at i alt 206 hospitalsansatte i hele regionen har været sendt hjem som en konsekvens af coronavirus. 

Når hospitalerne i Region Hovedstaden i disse dage skal modstå et forventeligt enormt pres på grund af covid-19 må de undvære en række medarbejdere, der er sendt hjem som følge af coronavirus. 

Det viser en tabel, som Region Hovedstaden har sendt til TV 2 Lorry.

Her fremgår det, at i alt 206 ansatte har været sendt hjem som følge af coronavirus, fem er blevet syge som følge af coronavirus mens 42 er blevet raskmeldt igen.

Det skal understreges, at der er tale om tal til og med tirsdag den 10. marts. Her var i alt 262 danskere smittet med covid-19. Fredag formiddag er 785 danskere testet positiv for coronavirus. 

I 2017 var der 21.485 personer ansat som sundhedsfagligt personale i Region Hovedstaden.

Medarbejdere, der har ansættelsesforhold på flere hospitaler, tæller kun med én gang. 

121 sendt hjem på Rigshospitalet

TV 2 Lorry har været i kontakt med Rigshospitalets presseafdeling, der oplyser:

“Rigshospitalet havde sent i går aftes (torsdag aften, red.) 121 medarbejdere fra forskellige afdelinger, der var sendt hjem i henhold til de nationale retningslinjer,” lyder det i et skriftligt svar fra presseafdelingen.

De 121 medarbejdere er jævnt fordelt på forskellige personalegrupper. Derfor er der altså også tale om administrative og andre faggrupper. Der er i alt 12.000 ansatte på Rigshospitalet. 

De 121 medarbejdere er sendt hjem af flere forskellige årsager.

“Det kan for eksempel være medarbejdere, der har være på ferie i corona-ramte områder eller kan være blevet udsat for smitte fra en patient eller fra en kollega,” lyder det fra presseafdelingen, der ikke vil udtale sig om bemandingen af de enkelte afdelinger.

Rigshospitalet oplyser, at man håndterer smitten blandt personalet “efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer.”

Sundhedsvæsen under pres

Det ventes, at der vil blive trukket store veksler på landets sundhedsfaglige personale den kommende tid. Studerende og pensionerede sygeplejersker kan blive en del af bemandingen, ligesom sygeplejersker er blevet varskoet om udsigt til overarbejde. 

Onsdag kom det frem, at Nordsjællands Hospital aflyser alle ikke-akutte operationer og behandlinger i resten marts.

Det skyldes, at hospitalet forventer at bruge alle kræfter på at planlægge modtagelsen af "ekstraordinært mange isolationspatienter, hvis udviklingen med coronavirus i samfundet fortsætter".


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik