Coronasmitte lukker flere p-anlæg - nu parkerer bilister ulovligt

Tre kommunale parkeringsanlæg i København er lukket ned efter coronasmitte blandt vagthavende. Brugere kan afhente deres biler, men ikke parkere igen.

De tre fuldautomatiske og kommunale parkeringsanlæg på Islands Brygge, Under Elmene og ved Nørre Allé har siden fredag eftermiddag været lukket for parkering.

Det skyldes, at der er konstateret et tilfælde af corona blandt de vagthavende medarbejdere, som overvåger parkeringsanlæggene, bekræfter Københavns Kommune overfor TV 2 Lorry.

Kommunen afventer derfor, at de nødvendige tests er gennemført, før alle medarbejdere kan vende tilbage, lyder det i en skriftlig udtalelse til TV 2 Lorry fra Heidi Møller Nielsen, der er enhedschef i Område for Parkering i Teknik- og Miljøforvaltningen.


Ifølge hende må anlæggene ikke holdes åbne uden manuel overvågning, hvilken kun kan finde sted fra vagtcentralen og kun må ske med uddannet personale.

- Det er rigtig ærgerligt, at vores underjordiske p-anlæg for en kort periode ikke kan bruges til parkering som vanligt, og det betyder selvfølgelig, at der kommer et ekstra pres på gadeparkeringen i de pågældende områder.

- Forhåbentlig er problemet løst inden for en uge. I mellemtiden må bilisterne trækkes med at skulle parkere længere fra boligen end sædvanligt, hvilket selvfølgelig ikke er optimalt, siger Heidi Møller Nielsen.

Lukningen betyder, at brugere af anlæggene kan hente deres biler, men ikke parkere der - foreløbigt frem til mandag den 8. marts klokken 07.30

Kommunen har allerede udsendt en sms til brugere af anlæggene og opsat information ved indgangen om, at det er muligt at afhente biler ved opkald på telefon 22 28 60 15.

- Afhentningen sker så inden for 5 – 10 minutter. Så står man og skal bruge sin bil, som er parkeret i et af anlæggene, er det en god idé at tage hjemmefra fem minutter tidligere end vanligt, lyder det fra Heidi Møller Nielsen.

Beboer melder om mange parkeringsbøder

Allan Halim er daglig bruger af det ramte parkeringsanlæg i Leifsgade på Islands Brygge og stifter af en Facebook-gruppe, hvor han deler info-service omkring anlægget.

Han fortæller til TV 2 Lorry, at nedlukningen af parkeringsanlægget på Islands Brygge - der har 408 parkeringspladser - giver udfordringer.

- Det er et problem for mange. Der holder normalt over 400 biler dernede, og rigtig mange af dem bruger deres biler hver dag.

- Jeg kan tydeligt mærke, at parkeringsanlægget ikke virker. Folk parkerer ulovligt for at kunne holde på gaden. Så der bliver udskrevet rigtig mange parkeringsbøder for tiden, fordi folk ikke kan finde pladser og så bare må stille deres bil et sted.

På spørgsmålet om, hvorvidt brugerne kan se frem til nogen form for kompensation, siger Heidi Møller Nielsen:

- Parkering i vores p-anlæg sker på helt almindelige betingelser – altså ved brug af en normal licens eller timebetaling, hvor taksten er den samme som ved parkering på gadeplan. Bilisterne henvises altså i stedet til at parkere på gaden i disse dage. Der ydes ingen kompensation.

En beboerlicens giver københavnere i områder med betalingsparkering mulighed for at parkere til en nedsat pris/med rabat, men ordningen må ifølge Heidi Møller Nielsen ikke forveksles med at have købt sig retten til en konkret parkeringsplads, som det er muligt i private parkeringshuse til væsentligt højere priser.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik