Cykler må parkere på bilernes p-pladser: Men kommune vil helst ikke skilte med det

Mens København bugner med ladcykler, oplyser forvaltningen for første gang om en særlig parkeringsmulighed. Men borgmesteren på området vil helst ikke bredt ud med det.

Der er intet til hinder for, at du spærrer en parkeringsplads med din cykel. 

Ifølge færdselsloven kan cykler nemlig i udgangspunktet parkere de samme steder som motorkøretøjer - og desuden må de holde på cykelstier, gangstier og fortove ganske lovligt. 

Det oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i et svar til Astrid Aller (SF).

Der er bare ikke nogen færdselstavler, der oplyser om lovgivningens vidde cykelparkeringsmuligheder. 

Og det er Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester desuden ikke interesseret i, at der kommer. 

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan københavnerne kæmper en kamp for at finde plads til særligt ladcykler. 

I dag indeholder hovedstaden intet mindre end 40.000 ladcykler og cykelanhængere, hvilket overgår antallet af småbørn i kommunen. 

Samtidig er der blot 152 pladser til ladcykler.

Vil hellere bruge penge på stativer

Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL), har dog ikke et ønske om at informere københavnerne om muligheden for at parkere ladcyklen på en p-plads.

- Jeg synes, det er fint, at TV 2 Kosmopol sætter fokus på muligheden for parkering af cykler på p-pladser, og jeg håber, at budskabet når bredt ud, men jeg vil hellere bruge penge på at lave dedikerede cykelparkeringspladser end en kampagne for cykelparkering på ledige bilparkeringspladser, som ikke altid er lige lette at finde rundt omkring i København, skriver hun i en mail til TV 2 Kosmopol. 

Mener du, at parkering af ladcykler på p-pladser kan være med til at løse problemet med manglende plads til parkering af ladcykler?

- Vi mangler cykelparkering i København, og vi bør i høj grad prioritere løsninger for de grønne transportmidler. Jeg ser hellere, at vi inddrager bilparkeringspladser og gør dem til reelle cykelparkeringspladser med stativ, så cyklisterne ved, hvor de kan forvente at kunne stille cyklen i stedet for at være afhængig af at finde en ledig bilparkeringsplads, skriver Line Barfod:

- Vi skal gøre det nemt at træffe de grønne valg og vælge bilen fra, og det kan vi blandt andet gøre ved at skabe bedre parkeringsforhold dedikeret til for eksempel ladcykler. 

"Utilsigtede konsekvenser"

Teknik- og miljøborgmesteren ønsker ikke at uddybe yderligere, hvorfor kommunen ikke informerer om muligheden for at parkere sin cykel på en p-plads. 

I svaret til Astrid Aller (SF) skriver Teknik- og Miljøforvaltningen, at det kan have "utilsigtede konsekvenser" at oplyse om det, da det ikke er til at vide, hvem der ejer den parkerede cykel, og da politiet derfor ikke har mulighed for at håndhæve regler om eksempelvis tidsbegrænsning. 

Desuden vil det have konsekvenser for antallet af ledige parkeringspladser for bilisterne, understreger forvaltningen.

Ifølge forvaltningen har den ikke tidligere kommunikeret om muligheden for at parkere cyklen på en p-plads, men det står kommunen frit for at informere om gældende lovgivning og opfordre til parkering af cykler i henhold til færdselsloven. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik