Ditte og Josefine vil gøre op med dårlig datingstil: Bolleven hoppede ud ad vinduet

- Problemet med dating i København er, at vi har en basal misforståelse af, hvad der er god datingstil, mener de to veninder, der har skabt en podcast om emnet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vi er i 28-årige Josefine Klints lejlighed i Sydhavn. 

I det pastelfarvede hjem sidder hun og veninden Ditte Ravn i en sofa og gør sig klar til at blive interviewet om et emne, der kan være både sjovt, men også sårbart og frustrerende: Dating.

Sammen med producer og medvært Simon Vinholt står de nemlig bag podcasten Spøgelser med følelser, der genfortæller lytternes kærlighedsrelationer og med trioens egne ord "vil ghosting til livs".

- Ghosting er, når man har en samtale kørende. En relation, hvor der lige pludselig er én af parterne, der fuldstændig stopper med at svare, siger Ditte Ravn. 

De har alle tre haft nogle dårlige datingoplevelser selv og blev derfor enige om at bruge deres frustrationer på en konstruktiv måde: Gennem en podcast.

Og lytterne var med på at dele ud: 

- Vi har oplevet lyttere, der har haft et one night stand, og i mens lytteren er ude og tage et bad, så hopper deres nye "bolleven" ud ad vinduet, fortæller Ditte Ravn som eksempel. 

Lyttere har ændret adfærd

Ditte Ravn og Josefine Klint ser nogle generelle problemer i den københavnske datingkultur:

-  Problemet med dating i København er, at vi har en basal misforståelse af, hvad der er god datingstil. Vi har en tendens til at ghoste folk i stedet for at afslutte forholdet ordentlig med en besked eller en forklaring på, hvorfor man ikke vil ses mere. Man gør det nok fordi, man ikke vil såre nogen og tænker, at det er den bedste måde at lukke en relation på, siger Ditte Ravn.

Budskabet er derfor at få folk til at "lukke" relationer i stedet for at blokere eller aldrig at fortælle, hvorfor man ikke har lyst til at ses mere. 

Advarselssignaler

Ditte Ravn og Josefine Klint kommer med tre klare tegn på, hvad man skal være opmærksom, hvis man vil undgå dårlige oplevelser i dating, såkaldte "red flags":

1. Hvis folk taler meget om deres ekskærester, eller hvis de taler dårligt deres ekskærester.

2. Hvis det er svært at få arrangeret en date. Hvis folk gerne vil ses, så gør de det.

3. Hvis folk  lyver om de helt basale ting, som hvor de bor, deres alder, navn eller om de har børn.

- Der skal to til tango, og hvis du kan mærke, du står alene på dansegulvet, så skal du også selv forlade det og finde nogle andre, der gider at danse med dig, lyder det fra Josefine Klin.

Podcasten var egentlig ment som et lille projekt på otte afsnit, men blev hurtigt populær og fik en fanbase. 

- Da vi startede, havde vi intentionen om kun at lave én sæson. Men så begyndte vi at få nogle gæster, og der var nogle medier, der rakte ud til os. Vi begyndte at få noget momentum, siger Ditte Ravn.

Selvom problemet med "ghosting" stadigvæk findes, er de sikre på, at deres podcast har gjort en forskel.

- Folk har skrevet til os, at de er holdt op med at ghoste, efter de har hørt podcasten, siger Ditte Ravn. 

Råd til god datingstil

Man kan hurtig komme til at blive i tvivl, om der findes nogle uskrevne regler for, hvornår man må svare på en besked eller om personen er interesseret i en. Her kommer Ditte Ravn og Josefine Klints råd:

1) Gør dig lidt umage. Det kræver ikke det store: Det kan blot være, du tager en kop kakao med til jeres gåtur, et tæppe med I kan sidde på eller at du foreslår ud en tur i cykelbådene, hvis I er på gåtur om Søerne i København.

2) Stop med at "spille spillet". Du kender måske det med at have læst en besked, hvor du venter med at svare på den, fordi du ikke vil virke "desperat". I stedet bør du droppe alle forestillinger om, hvad der er det "rigtige" svar, skrive hvis du har lyst til at skrive, kysse på første date eller have sex, hvis du har lyst. Altså med andre ord tage udgangspunkt i, hvad du har lyst til og ikke hvad samfundet har stillet op af "spilleregler".

3) Luk relationen af, hvis du ikke har lyst til at ses. Vær ærlig og skriv hvorfor du ikke synes, I ikke skal ses mere. Folk værdsætter, at man giver dem en forklaring.

Det rigtige tidspunkt at stoppe

Siden TV 2 Lorrys besøg hos Spøgelser med følelser, har de dog meldt ud, at podcasten stopper.

- Vi har valgt at stoppe, fordi vi føler, at vi har sagt, hvad vi gerne vil sige om emnet. Vi føler, vi har været omkring alle aspekter af det online datingliv, og vi vil for alt i verden ikke gentage os selv for meget, sige Ditte Ravn.

Det er nemlig vigtigt for dem, at folk ikke kun lytter til Spøgelser med følelser, fordi de synes, det er sjovt at lytte på dem, men at podcasten har noget substans. 

Hvad fremtiden bringer for de tre historiefortællere, må tiden vise. 

- Hvad der videre skal ske, det ved jeg ikke. Men lige nu føler vi, det er slut, og vi siger farvel, siger Ditte Ravn.

_

_
De kan møde Ditte og Josefine i videoen øverst i artiklen

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere