Eksplosion vækkede Felix: "Jeg troede først, det var en bygning, der kollapsede"

Lørdagens eksplosion ved rockergruppen Hells Angels' klubhus i Københavns Nordvestkvarter har rystet flere beboere i området.

Et kæmpe brag.

Sådan beskriver flere beboere det, som vækkede dem lørdag morgen omkring klokken 05.30.

Her fandt en eksplosionen sted ved rockergruppe Hells Angels’ klubhus på Svanevej i Københavns Nordvestkvarter.

En af de naboer, der er bosat tæt på klubhuset, er Felix.

- Det var sindssygt højt. Jeg troede først, at det var noget – måske en bygning – der kollapsede, fortæller Felix, der bor i området, lørdag formiddag, da TV 2 Kosmopol møder ham.

Af sikkerhedsmæssige årsager ønsker han ikke at stå frem med hverken efternavn eller billede.

Flere andre beboere, som TV 2 Kosmopol taler med, kommer med lignende beretninger. Flere beskriver også, at de kunne mærke eksplosionen i de bygninger, som de bor i.

Selv oplevede Felix, at der blev forholdsvist stille efter braget, inden han kunne høre politiets sirener.

- Det gik et par minutter, og så væltede det frem med politi, uddyber han.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Hells Angels' klubhus eksplosion
Vinduer og skilt er smadret ved Hells Angels' klubhus.
Foto: Presse-fotos.dk

Kædes sammen med bandekonflikt 

Københavns Politi modtog anmeldesen om eksplosion klokken 05.37. 

Lørdag formiddag kæder politiet eksplosionen sammen med den igangværende konflikt mellem netop Hells Angels og Loyal to Familia også kendt som LTF.

- Vi ser det som et led i den aktuelle konflikt, skriver politiet på det sociale medie X - tidligere Twitter.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Politiinspektør Trine Møller
Politiinspektør Trine Møller briefer efter eksplosion i rockergruppen Hells Angels klubhus på Nørrebro i København lørdag den 9. september 2023.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Konflikten kulminerede med et skyderi på Christiania lørdag 26. august, hvor et 30-årigt HA-medlem blev skudt og dræbt. En 18-årig mand er sigtet og varetægtsfængslet i sagen. 

Fordi der er tale om en bevidst handling rettet mod Hells Angels, vurderer politiet ikke, at der er fare for beboerne i området.

- Men på grund af efterforskningen har vi afspærret et stort område og vil være til stede mange timer endnu, oplyser politiet ifølge TV 2.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Politiafspærring Svanevej Nordvest København Nørrebro eksplosion klubhus efterforskning bandekonflikt
EOD ankommer til området på Svanevej efter eksplosion i rockergruppen Hells Angels klubhus på Nørrebro i København lørdag den 9. september 2023.
Foto: Presse-Fotos.dk/Ritzau Scanpix

Butikker holdes lukket og beboer fanges

Københavns Politi har lørdag været massivt til stede omkring Svanevej.

Det betyder blandt andet, at Frederikssundsvej mellem Vibevej og Nordre Fasanvej samt Ørnevej mellem Nordre Fasanvej og Vibevej er spærret i forbindelse med politiets arbejde.

Flere af sidegader bevogtes af hjemmeværnsfolk og betjente.

Politiets arbejde betyder også, at flere butikker – foruden dem i det afspærrede område – må holde lukket. Det gælder både Jysk-butikken og Rema 1000 på Frederikssundsvej.

- Vi holder lukket, for det har myndighederne bedt om. Vi følger deres anvisninger, siger Åse Andersson, der er pressechef i Jysk, til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

- Politiet har spærret af, der hvor vi får varer leveret, så vi kan ikke få varer ind i butikken. Vores regionschef arbejder på at få fat i Københavns Politi, og så håber vi på at kunne åbne senere, siger kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schrøder, til TV 2 Kosmopol.
- Politiet har spærret af, der hvor vi får varer leveret, så vi kan ikke få varer ind i butikken. Vores regionschef arbejder på at få fat i Københavns Politi, og så håber vi på at kunne åbne senere, siger kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schrøder, til TV 2 Kosmopol.
Foto: Signe Julie Andersen/TV 2 Kosmopol

Også flere af beboerne er påvirket af politiets afspærringer og arbejde.

Det gælder blandt andet Felix, der lørdag formiddag har forladt sin lejlighed – der ligger indenfor politiets afspærringer – for at handle ind til morgenmad.

Da han kommer tilbage til afspærringerne må han nemlig ikke krydse dem igen.

- Det er meget uheldigt. Vi har talt med politiet, men fået at vide, at vi ikke kunne komme ind igen. Nu kan vi ikke komme hjem igen.

Flere andre naboer er havnet i samme situation: De er ikke blevet evakueret fra deres lejligheder, men i det øjeblik de træder ud af opgangsdøren og krydser politiets afspærringer, må de ikke gå tilbage igen.

Københavns Politi kan lørdag middag ikke oplyse, hvor længe afspærringerne vil blive opretholdt. 

Derfor kan Felix og de øvrige beboere i området heller ikke få at vide, hvornår de kan komme ind i deres lejligheder igen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik