En lastfuld håb: Vaccinerne modtaget på Statens Serum Institut

Danmark er nu næsten klar til at tage skridtet ind i rækken af lande, der vaccinerer befolkningerne mod Covid-19.

9.750.

Tallet er næsten fortvivlende lille - og alligevel er det historisk, og et symbol på håb. 

9.750 er det antal vaccinedoser, der tidligt lørdag morgen under politi-eskorte ankom til Statens Serum Institut på Amager i København.

Den historiske leverance havde taget turen fra Puurs i Belgien, og vaccinerne er fremstillet af medicinalfirmaet Pfizers/BioNtech. For at bevare deres effektivitet skal de opbevares ved temperaturer i nærheden af -80 grader, og det sker i specialdesignede frysere i kælderen under Statens Serum Institut.

Og søndag morgen klokken 9 kommer det historiske øjeblik, når vaccinationerne begynder. Programmet indledes på plejecentre over hele landet, og et af dem er plejecentret Kærbo i Ishøj. Ud over ældre bliver det også plejepersonale og ansatte på sygehusene, der får del i de første doser.

Brev til alle over 18 år

Imens må resten af befolkningen vente på de næste - og større leverancer. Sundhedsstyrelsen har sendt generel information ud om vaccinationen via e-boks. Enkelte har allerede modtaget brevet via e-boks med information om den kommende vaccination mod COVID-19 og om det tilbud, alle med tiden vil få om gratis vaccination. Brevet vil lande i e-boks hos alle over 18 år henover jul og nytår. Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

Den værdifulde last ankom til Danmark under politibeskyttelse.
Den værdifulde last ankom til Danmark under politibeskyttelse.
Foto: Presse-fotos.dk

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik