Få overblikket: Sådan påvirker Ironman Copenhagen trafikken

To af årets største events i hovedstadsområdet afholdes i denne weekend, og det betyder, at flere veje er helt eller delvist spærrede. Her kan du få et overblik over de trafikale forhold.

Weekenden står i mangfoldighedens og motionens tegn i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

Lørdag var flere tusinde nemlig samlet årets Copenhagen Pride Parade. 

Ligesom at enkelstarten ved cykelløbet PostNord Danmark Rundt lørdag også havde start- og målområde ved Kulturværftet i Helsingør. 

Men det slutter ikke her. 

Over 200 kilometer asfalt tages i brug

Søndag hopper 2700 jernatleter nemlig i løbeskoene, på cyklen og i badetøjet i håbet om at kunne få en Ironman-medalje om halsen.

Det sker, når den 10. udgave af Ironman Copenhagen skydes i gang, hvor det forventes, at mere end 200.000 tilskuere følger deltagerne rundt på ruterne.

Deltagerne begynder i vandet ved Amager Strandpark klokken 07, hvor de svømmer 3,8 kilometer.

Herefter cykler de nordpå via Strandvejen gennem blandt andet Klampenborg og Skodsborg. Når atleterne når Skodsborg cykler de vestpå til Holte, hvorefter kursen sættes nordpå til udkanten af Hillerød.

Derefter cykler de til Humlebæk og retur til Skodsborg via Strandvejen, hvorefter denne runde på cirka 60 kilometer gentages.

Når atleterne når Humlebæk for anden gang, bliver kursen sat mod Fredensborg Kongevej i København, hvor der venter et maraton i løbeskoene i indre by fra Kalvebod Brygge i den ene ende til langelinje i den anden. På løberuten passeres blandt andet Den Sorte Diamant, Amalienborg og Den Lille Havfrue.

Det er muligt at se de præcise ruter ved at klikke på dette link.

(Artiklen fortsætter efter kortet.)

Ironman Copenhagen trafik trafikændringer overblik påvirker trafikken Nordsjælland
Dette er ruterne til Ironman Copenhagen.

De fleste steder er det dog muligt at køre i modsatte vognbane og retning end atleterne, hvilket lettere trafikken. Det er ligeledes arrangørernes forventning, at alle beboere ud til ruterne har mulighed for at kunne bevæge sig væk fra sin bopæl. Man må dog forvente ekstra rejsetid og eventuel kø.

Derfor anbefales det, at man bruger motorvejsnettet til at krydse ruten for at undgå kø, hvis man er i bil, hvorimod det er nemmere at krydse ruten på cykel eller gåben.

De sidste deltagere til Ironman Copenhagen forventes at komme i mål tæt på midnat.

Karla har fire forældre Thumb 2
Serie

Karla har fire forældre

Karla Rosalina er regnbuebarn og har tre mødre og en far. Men kun to af de fire er juridiske forældre. I en serie på fire afsnit følger vi Karlas kamp for at få ret til alle sine forældre.

 Se serien her

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik