Særligt tiltag fik trafikken til at glide ved dette års Ironman

En weekend med først Pride og dernæst Ironman har betydet rigtig mange spærrede veje for de københavnske og nordsjællandske trafikanter. Men søndag fik sluser trafikken til at glide.

Afspærret her og en omvej der. Billister i København og Nordsjælland har måttet finde sig i en hel del spærrede veje denne weekend. 

især lørdag blev billisternes tålmodig testet under Copenhagen Pride Parade, hvor der i løbet af eftermiddagen var trafikale problemer ved  blandt andet Kongens Nytorv og på Bredgade, fordi den normalt stærkt trafikerede H.C. Andersens Boulevard ved Københavns Rådhusplads var spærret af.

I dag søndag er det dog gået noget bedre. For under Ironman Copenhagen, der spreder sig over hele otte kommuner søndag helt frem til midnat, er trafikken igennem dagen gledet uden de store problemer. Årsagen er ét særligt tiltag: Sluser.


- Ved denne Ironman har vi gjort os meget umage med at lave en rute, hvor vi ikke spærrer nogen inde på noget tidspunkt. Det vil sige, at alle kan komme ud og ind fra der, hvor de bor eller arbejder, siger vicepolitiinspektør i Københavns Politi, Jesper Bangsgaard til TV 2 Lorry.

For store køretøjer til sluser

Sluserne, som blandt andet var at finde på Tuborg Havn, har fungeret ved, at politi, trafikguider, hjemmeværn og frivillige, har hjulpet gående og cyklister forbi atleterne, så de ikke kom i karambolage.

- Vores hensigt har ikke været, at vi skal spærre borgere inde, og det er netop derfor, vi bruger de her sluser. Både i forhold til bilister, men også fodgængere, der skal krydse ruten, forklarede løbsdirektør for Ironman Copenhagen til TV 2 Lorry.

Hvorfor lavede I ikke sluser i forbindelse med paraden i går?

- Der er forholdsvist store køretøjer med mange mennesker ombord til Pride Paraden, og køretøjerne har en bredde og en længde, der gør, at det er vanskeligt at få dem igennem sluser. Vi frygtede, at folk ville komme til at sidde fast i sluserne, hvis vi lavede dem til paraden, og så ville vi først for alvor få problemer, forklarer Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør i Københavns Politi, som dog på baggrund af erfaringer fra i år vil se på, hvordan man kan lette trafikken ved næste års Pride.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik