Festival-direktør forbereder gravøl: "Jeg har vidst det hele tiden"

Et omfattende boligbyggeri på Refshaleøen kan gøre en ende på musikfestivalen, Copenhell.

En fremtid med dødsmetal på Refshaleøen kan være slut.

Refshaleøen i København, der siden 2010 har været den rå, industrielle ramme for musikfestivalen Copenhell, står i de kommende år overfor en kæmpe forhandling fra event- og oplevelsesområde til boligområde.

Forvandlingen kan derfor betyde, at de helt store events som eksempelvis metalfestivalen Copenhell måske er fortid. 

Det kunne administrerende direktør i Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, Jes Trasbøl, mandag fortælle til TV 2 Kosmopol.

Byggeriet på Refshaleøen kommer ikke som et chok for direktøren for Copenhell, Jeppe Nissen, der har vidst siden metalfestivalens begyndelse, at der på et tidspunkt skulle bygges på Refshaleøen.

- Vi elsker at være derude, og vi håber, at vi kan blive der så lang tid som overhovedet muligt. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Når det engang er, at der skal bygges, så drikker vi en gravøl, og så fortsætter vi derfra, siger Jeppe Nissen.

Ny lokation kendes ikke

Tilbage i 2010 løb festivalen af stablen, og dengang mønstrede metalfestivalen cirka 4.000 gæster. Siden da voksede festivalen betragteligt, og i 2022 spillede 70 bands for i alt 35.000 tilskuere.

Selve miljøet, der danner rammen om festivalen, er også noget, som Jeppe Nissen sætter pris på.

- Grunden, til at vi startede derude, var, at Refshaleøen passede til den festival, vi lavede. Det er højt og det er tungt – også da værftet kørte, siger Jeppe Nissen.

- Den der identitet, den passer rigtig godt til festivalen. Når man har været der mange år, så er det jo en tradition. Vi kan godt lide stedet. Vi synes, det er rasende fedt at være derude. Det er heavy, siger han.

Jeppe Nissen vil gerne blive på Refshaleøen med Copenhell så lang tid som overhovedet muligt.
Jeppe Nissen vil gerne blive på Refshaleøen med Copenhell så lang tid som overhovedet muligt.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En kommende ny lokation for Copenhell er ikke besluttet endnu. Ifølge Jeppe Nissen er det for tidligt i processen.

- Vi forholder os til det i det store hele, men det er for tidligt at sige. Vi er jo en byfestival, og vi hedder Copenhell, så det forpligter, siger han.

Selvom planen om byggeriet på Refshaleøen, der forventes at gå i gang i enten 2025 eller 2026, bliver taget med oprejst pande af Copenhells direktør, så bliver det for ham trist at skulle forlade det sted, hvor festivalen tog sine første spæde skridt.

- Publikum har været glade, og vi har været glade for at være der. Det vil lægge op til en gravøl eller to, siger Jeppe Nissen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik