Efter en måned: Så mange har kørt med Cityringen

Over fire millioner passagerer har på blot en måned kørt med den nye metrolinje.

I serien 'Metro - fra tanke til skinner' går TV 2 Lorry i dybden med Cityringens tilblivelse. Se første afsnit her.

Passagererne har taget godt imod den nye metrolinje, Cityringen, siden den åbnede den 29. september i år.

4,1 millioner passagerer har benyttet sig af hovedstadens nye metrolinje, med den tekniske forkortelse M3, i oktober måned.

Det skriver Metroselskabet i en pressemeddelelse.

Derudover har driftstabiliteten i samme periode ligget på 97,5 procent. Det svarer til, at cirka 333.200 af de i alt cirka 341.760 afgange i døgnet er sket til tiden.

- Cityringen er kommet godt fra start, og kunderne har taget meget positivt imod den nye metrolinje. Det er vi naturligvis glade for.

- Også driftsstabiliteten har været tilfredsstillende i den første måned, selvom der som ventet har været udfordringer, blandt andet knyttet til forstyrrelser relateret til skinneslibning, udtaler Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen.

De gamle linjer slog rekord

I samme periode er 99,3 procent af afgangene for de gamle metrolinjer, M1 og M2, sket til tiden.

I oktober satte de to metrolinjer også passagerrekord med 6,3 millioner. Dermed nåede det samlede passagerantal for alle tre metrolinjer over de 10 millioner.

M4 kan skabe problemer i fremtiden

Men trods passagerrekorden og de høje driftstal, har de rejsende oplevet enkelte nedbrud, der har været til gene for passagererne.

Og det kan i den kommende tid stadig forekomme i forbindelse med arbejdet med den nye M4-linje mod Nordhavn, som efter planen står klar i foråret 2020.

- Der vil fortsat være forstyrrelser af driften, særligt når vi om kort tid går i gang med at teste afgreningen fra Cityringen til Nordhavn, siger Henrik Plougmann Olsen.

Planen er, at testkørslen af den kommende metrolinje vil finde sted om natten og enkelte weekender, så det er til mindst mulig gene for passagererne.

Du kan se første afsnit af serien 'Metro - fra tanke til skinner' herunder:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik