Flertal står fast: Udløbne værnemidler skal brændes

Et flertal i Regions Hovedstadens forretningsudvalg har tirsdag besluttet, at mere end 9.300 paller skal destrueres.

Mere end 9.300 paller med mundbind, visirer, handsker og håndsprit, som region Hovedstaden har købt dyrt ind af under corona-epidemien, skal destrueres.

Det har et flertal bestående af Socialdemokratiet, De Radikale, Konservative, Nye Borgerlige, Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten i Region Hovedstadens forretningsudvalg tirsdag besluttet.

Indstillingen er, at man påbegynder afbrændingen, mens man undersøger andre muligheder for afhændelse.

SF stod som det eneste parti alene med ønsket om ikke at gå i gang med at sende varerne til forbrænding:

- Vi ønsker af ressource- og bæredygtighedshensyn ikke at værnemidlerne på lageret skal sendes til afbrænding og dermed udlede store mængder CO2, siger Peter Westermann (SF) til TV 2 Kosmopol.

- Værnemidlerne repræsenterer en økonomisk værdi og kan finde anvendelse. Det skal der gives mere tid til at forfølge, fortsætter han.

Anderledes lyder det fra Venstres medlem af forretningsudvalget, Randi Mondorf:

- Værnemidlerne er udløbet, og vi har afsøgt alle muligheder for donationer, og det har vist sig, at man ikke kan komme videre ad den vej, siger hun til TV 2 Kosmopol.

Derfor mener hun, at afbrænding af værnemidlerne er den eneste mulighed lige nu.

- Man skal huske på, at det er ret dyrt for os at opbevare dem, siger Randi Mondorf.

Knap 7000 paller skal brændes af

Som TV 2 Kosmopol tidligere har beskrevet skal de omkring 9.000 paller destrueres, fordi holdbarhedsdatoen på de mange værnemidler er udløbet

På den baggrund anbefalede administrationen i Region Hovedstaden – forud for tirsdagens møde i forretningsudvalget – at værnemidlerne skal brændes.

Det betyder, at 6.988 paller med værnemidler skal på forbrændingen. 

Fordi håndsprit ikke kan afbrændes forsvarligt, er der lige nu ingen løsning på, hvordan de mere end 3.500 paller sprit skal afhændes.

Administrationen havde forud for anbefalingen undersøgt, om man kunne levetidsforlænge, videresælge eller bortdonere de mange værnemidler.

Mandag kunne TV 2 Kosmopol dog fortælle, at en række eksperter undrede sig over, at man fandt det nødvendigt at kvitte værnemidlerne.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik