Forældre kan også fremover passe egne børn med tilskud i København

Københavns Kommune har nu fundet en løsning, så forældre-pasningsordning bliver lovlig.

Gode nyheder til de 270 børn, der bliver hjemmepasset af deres forældre i København. 

Københavns Kommune har nu fundet en løsning, så forældre stadig kan få penge for at passe børn derhjemme - i stedet for at sende dem i daginstitution.

- Nu er der et forslag, hvor vi kan kombinere de muligheder, der er, indenfor den gældende lovgivning, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i København til TV 2 Lorry.

Tidligere i år kom det nemlig frem, at den daværende ordning var ulovlig og skulle stoppes. Det skabte protester blandt forældrene til de cirka 270 børn i ordningen.

- Det er et lille tilbud til en lille gruppe af forældre, som har været glade for det, og dem er jeg glad for, at vi også kan imødekomme med det her forslag, siger Jesper Christensen. 

Siden har forvaltningen arbejdet på en ny model, som ikke er dyrere for kommunen, og den giver samtidig mulighed for at passe sit eget barn, uden samtidig at skulle passe et andet barn derhjemme, som den tidligere ordning krævede.

- I Venstre stemmer vi for det her, fordi det er et forslag, der skaber mere valgfrihed for forældrene i Københavns Kommune, så det er vi varme tilhængere af, siger Jens-Kristian Lütken, der er medlem af Børne- og ungeudvalget i Københavns Kommune. Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik