"Forfærdeligt og på ingen måde acceptabelt" - Kolleger forholder sig til borgmesters krænkende adfærd

Seks medlemmer af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget udtaler sig nu om den kradse kritik, der har ramt Cecilia Lonning-Skovgaard.

- Vi er oprigtigt bekymrede for vores medarbejdere i forvaltningen.

- Jeg mener, at situationen er uholdbar.

- Vi kan som kommune ikke byde medarbejderne sådanne arbejdsvilkår.

Sådan lyder det fra henholdsvis Enhedslistens Maria Sofie Petersen, Alternativets Birgitte Kehler Holst og Dansk Folkepartis Finn Rudaizky.

De er blandt de medlemmer af Københavns Beskæftigelses- og Integrationsudvalg, der nu tager bladet fra munden, efter at en sønderlemmende kritik  - endnu en gang - er blevet rettet mod Beskæftigelses- og Integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

quote Det er ikke op til os i udvalget om hun kan blive siddende eller ej, det kun Venstre, der kan træffe den beslutning

Maria Sofie Petersen, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for Enhedslisten

Tirsdag kom det frem, at 51 medarbejdere i Lonning-Skovgaards forvaltning i en undersøgelse har svaret ja til, at de inden for et år har været udsat for krænkende adfærd.

Det fik seks fagforeninger til i et åbent brev at skrive om undersøgelsen, at den "dokumenterer fuldkommen uacceptabel, krænkende adfærd fra borgmesterens side" og kalde situationen "uholdbar" og "alvorlig".

Birgitte Kehler Holst, medlem af udvalget for Alternativet, er enig med de seks fagforeninger:

- Jeg mener at situationen er meget alvorlig, og det gør stort indtryk på mig, at det nu er hele 6 fagforeninger, der tager bladet fra munden og udtaler en så voldsom kritik af borgmesteren, skriver hun i en besked til TV 2 Lorry.

Harun Demirtas, der er medlem af udvalget for SF, mener, at undersøgelsen er bevis for, at der er massive problemer med arbejdsmiljøet i forvaltningen. Til TV 2 Lorry skriver han:

- Det her bekræfter, at der helt klart er et arbejdsmiljøproblem, særligt i centralforvaltningen i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Alle medarbejdere i København har krav på et godt arbejdsmiljø - det må aldrig være sådan, at folk får ondt i maven af at gå på arbejde.

Sinem Demir fra Enhedslisten stemmer i:

- Det vi har kunne læse i dag er virkelig forfærdeligt og på ingen måde acceptabelt. Jeg forventer at forvaltningen kommer med en ordentlig handleplan. Ingen medarbejdere fortjener at møde på arbejde med risiko for at blive udsat for krænkelser.

Kan Lonning-Skovgaard blive siddende?

Borgmesterens politiske skæbne kan i sidste ende blive afgjort af hendes eget parti, Venstre.

Men da hverken formanden eller næstformanden for Venstre København ikke har svaret på TV 2 Lorrys henvendelser, har vi i stedet vendt blikket mod Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

TV 2 Lorry har spurgt medlemmerne, om de mener, at Cecilia Lonning-Skovgaard kan blive siddende som borgmester i kølvandet på den massive kritik.

De, der har svaret på henvendelsen, ønsker ikke umiddelbart at give deres konkrete holdning til spørgsmålet, men peger i stedet på, at det altså er Venstre i København, der skal til at tage stilling til det:

quote Den anden pil peger på overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), som må træde i karakter

Finn Rudaizky, medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget for Dansk Folkeparti

- Det er ikke op til os i udvalget om hun kan blive siddende eller ej, det kun Venstre, der kan træffe den beslutning, siger Maria Sofie Petersen (EL).

- Vi har respekt for konstitueringen, som har medført, at Venstre har borgmesterposten. Det er ikke en konservativ opgave at beslutte, hvem Venstre vælger til opgaven, skriver Helle Bonnesen til TV 2 Lorry.

Sinem Demir, der er medlem af udvalget for Enhedslisten, peger på, at der ligger en udfordring i, at det er Lonning-Skovgaard selv, der skal stå i spidsen for at skabe et bedre arbejdsmiljø.

- Det bliver selvfølgelig en udfordring at det er selvsamme borgmester der skal stå i spidsen for at rette op på arbejdsmiljøet. Men det er kun Venstre København der kan afgøre om Cecilia Lonning-Skovgaard kan blive siddende som borgmester.

Finn Rudaizky (DF) svarer på TV 2 Lorrys spørgsmål ved at påpege to mulige løsninger:

- Den ene pil går i retning af Venstres gruppe på Københavns Rådhus. Hvis de ikke sammen med Cecilia Lonning-Skovgaard hurtigt kan komme med konkret anvisning på, hvad der skal gøres for at personalet får ordentlige arbejdsvilkår, så må der træffes en mere vidtgående beslutning.

- Den anden pil peger på overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), som må træde i karakter og som øverste personaleansvarlige på rådhuset må give sit forslag til, hvordan borgmester-krisen med personalet løses.

Da TV 2 Lorry påpeger, at udvalgsmedlemmet ikke helt svarer på spørgsmålet om, hvorvidt han mener, at Cecilia Lonning-Skovgaard kan blive siddende som borgmester, svarer Finn Rudaizky på SMS med tre "græde af grin"-emojis og ordene:

- Det er det nærmeste, jeg kan komme.

188 ud af de 200 medarbejdere i centralforvaltningen i Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsforvaltning har deltaget i undersøgelsen.

Af dem har 24 svaret ja til, at de inden for et år har været "udsat for krænkende adfærd fra enten borgmesteren eller øvrig politisk ledelse" i forvaltningen, mens 15 medarbejdere har svaret, at det stadig finder sted.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik