Formand for sygeplejerskerne i København: Vi har en pligt til at ytre os om kritisable forhold

Psykiatrisygeplejersken Thomas Sørensen er angiveligt blacklistet af Region Hovedstadens Psykiatri efter kritiske udtalelser. Nu får han opbakning fra Dansk Sygeplejeråd i Hovedstaden.

- Som offentligt ansat har vi ytringsfrihed, og vi har endda en udvidet pligt til at ytre os om kritisable forhold. 

Sådan siger Kristina Robins, som er formand for omkring 19.000 sygeplejersker i Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden.

- For det er os, der er tæt på patienterne og derfor kan se eventuelle udfordringer. Den almindelige borger kan jo ikke lige se det, uddyber Kristina Robins.

Hendes udtalelser kommer som opbakning til Psykiatrisygeplejerske, Thomas Sørensen, der ifølge ham selv, er blevet blacklistet – altså erklæret uønsket som sygeplejerske i Region Hovedstadens Psykiatri – fordi han flere gange offentligt har udtalt sig kritisk om sikkerheden og ledelsen i psykiatrien. 

Derfor arbejder han i dag i Jylland, selvom han bor i Valby og løbende har søgt job i hovedstaden. Det er en sag, som TV 2 Kosmopol løbende har fulgt.


- Det er jo desværre sådan, at vi bliver nødt til at råbe op i medierne og fortælle, hvor grelt det står til i psykiatrien. Ellers kommer der ikke politisk handling, har Thomas Sørensen tidligere sagt til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

- Som offentligt ansat har vi ytringsfrihed, og vi har endda en udvidet pligt til at ytre os om kritisable forhold, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden.
- Som offentligt ansat har vi ytringsfrihed, og vi har endda en udvidet pligt til at ytre os om kritisable forhold, siger formanden for Dansk Sygeplejeråd Hovedstaden.
Foto: Søren Svendsen

Formanden for sygeplejerskerne i hovedstaden mener, der skal være vide rammer for offentligt ansatte:

- Det ser desværre ud som om, at Thomas Sørensen er blevet blacklistet, og det er en meget alvorlig reaktion. I DSR vil vi kæmpe for alle sygeplejerskers ytringsfrihed, siger Kristina Robins, og tilføjer:

- Desværre viser flere undersøgelser, at offentligt ansatte er bekymrede og bange for at udtale sig. Og en sag som denne får jo den bekymring til at vokse, og det er meget uhensigtsmæssigt.

For Kristina Robins er udelukkelsen af Thomas Sørensen ekstra paradoksalt på et tidspunkt, hvor sygehusene skriger på medarbejdere. Lige nu er der 39 ledige stillinger i psykiatrien i Region Hovedstaden.

- Det er et kæmpe paradoks. Manglen på arbejdskraft gør, at sanktionen endnu voldsommere.  

Du kan se TV 2 Kosmopols indslag om Thomas Sørensens sag her:

Thomas Sørensen er uønsket som ansat i psykiatrien i Region Hovedstaden. Nu kæmper kollegerne for ham.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik