Guld på loftet: Mortens Pokémonkort er over 300.000 kroner værd

Morten Sørensen fra Kastrup fandt ved et tilfælde ud af, at et særligt Pokémonkort fra barndommens samling var blevet mange penge værd.

- Ham, der byttede det væk til mig, tager det faktisk rigtig pænt. Han synes også, det er vildt, at det kan være så mange penge værd i dag.

Sådan siger Morten Sørensen i dag med tanke på den ganske særlige byttehandel, der sikrede ham ejerskab over en førsteudgave af kortet shadowless holo Charizard Pokémonkort fra år 1999, da han gik i tredje klasse.

quote Jeg vil faktisk bare gerne af med det. Jeg synes, det er for underligt at have et kort, der er så mange penge værd.

Morten Sørensen

Dengang gik alle drengene meget op i Pokémonkort og spillene, der hørte til. 

- Vi byttede dem, viste dem til hinanden og havde dem med i skole, men vi vidste faktisk ikke, hvordan man reelt spillede med dem, husker den nu 27-årige Morten Sørensen.

I skolegården kostede kortet ham et kort med Pokémonen Rayquaza. 

I dag kan det indbringe ham over 300.000 kroner.

Ekstremt sjældent

Først mange år senere ser Morten Sørensen ved et tilfælde en video på YouTube, der handler om ting fra barndommen, der kan være steget i værdi. Kortet med Charizard var med, og det fik ham til at undersøge sagen nærmere.

Han sendte det til et firma i USA, der hedder PSA. De har specialiseret sig i at vurdere ægtheden og kvaliteten af samlekort.

- De sendte det tilbage med vurderingen 9 ud af 10, som er det næstbedste, man overhovedet kan opnå, forklarer Morten Sørensen.

- Samtidig er det i god kvalitet, det er fra 1999, og det er en førsteudgave. Tilsammen gør det kortet ekstremt sjældent, og det betyder, at prisen kommer helt derop, hvor den er nu, tilføjer han.

I dag har han lagt interessen for Pokémon bag sig, og af samme grund ser flymekanikeren ingen grund til at beholde kortet i sin varetægt.

Vil gerne af med det

- Jeg vil faktisk bare gerne af med det. Jeg synes, det er for underligt at have et kort, der er så mange penge værd, siger Morten Sørensen, der blandt andet sørger for ikke at opbevare kortet på sin adresse.

På den amerikanske handelsplatform Ebay bliver kortet solgt til mellem 45.000 og 65.000 dollar. Det svarer til mellem cirka 280.000 og 400.000 danske kroner.

- Vi har fået mange bud på forskellige priser, og vi har også været oppe omkring de 300.000. Min pris er dog på 315.000 kroner, og det synes jeg er rimeligt, siger Morten Sørensen, der sælger sit kort via den danske handelsportal DBA. 

- Jeg er sikker på, at der er nogen, der vil kunne få endnu mere glæde af det og som vil kunne passe bedre på det, end jeg kan, tilføjer han.

I videoen i toppen af artiklen kan du se Morten Sørensens værdifulde kort.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik