Oversigt

Seneste nyt

Halvdelen af parkeringspladserne i hjertet af København bliver sløjfet

Nu er det afgjort at halvdelen af p-pladserne i hjertet af København skal fjernes.

Det sker efter, at politikere i Københavns Teknik- og Miljøudvalg mandag vedtog en plan, der sløjfer 600 ud af de i alt cirka 1.050 offentlige parkeringspladser i den såkaldte Middelalderby i Indre By. 

Det skriver DR.

Københavns Kommune blev i budgetaftalen for 2023 nemlig enige om at mindske antallet af p-pladser i Middelalderbyen.

Med sløjfningen vil der dermed være 450 p-pladser tilbage i området plus 580 "erstatningspladser", som vil blive stillet til rådighed i parkeringshuset under Israels Plads.

Københavns Kommune henviser bilisterne med beboerlicens fra Middelalderbyen til parkeringshuset under Israels Plads, hvor 580 p-pladser vil være tilgængelige frem mod slut 2023. 

I forvejen er der omkring 1600 licenser tilknyttet de 580 pladser. Det har Teknik- og Miljøforvaltningen tidligere oplyst til TV 2 Lorry.

Bilisterne med beboerlicens til Middelalderbyen har dog også mulighed for at parkere i resten af Indre Bys parkeringszone.

Tror ikke, det vil hjælpe på forurening

Tilbage i september udtalte Københavns Kommunes teknik- og miljøborgmester, Line Barfod (EL) at p-pladserne fjernes for klimaets skyld.

- Vi står midt i en galoperende klimakrise. Vi har brug for øjeblikkelig handling, der virker her og nu, sagde Line Barfod i en pressemeddelelse sidste år:

- Her er det afgørende at få mindsket biltrafikken og skabt bedre forhold for cyklister. Forslaget er en udløber af borgernes egne ønsker, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil skabe meget bedre byrum, og Middelalderbyen vil blive et bedre sted både for beboere og dem, der færdes i trafikken.

Den forklaring gav formanden for Nørre Kvarters Beboerforening, Søren Rud, ikke meget for tilbage i september.

- Vi i beboerforeningen tror ikke, at det vil hjælpe på forurening, tværtimod. De, der kører herinde, kommer jo til at køre vanvittigt meget rundt for at lede efter parkering, sagde han.

De fjernede p-pladser skal blandt andet give plads til cykelstativer, som kommunen vil rykke væk fra gaderne. I alt skal 700 cykelstativer flyttes, mens 1000 cykelstativer skal etableres.

Sidste år frygtede beboerforeningen dog, at det ikke kun ville være cykler, der optog de droppede p-pladser.

- Vores største bekymring lige nu er, om den i forvejen voldsomme og støjende udeservering vil blive endnu mere udvidet, når bilerne fjernes, og at nattelivet vil få mere plads, sagde Søren Rud til TV 2 Lorry.