Historisk gourmetslagter genopstår

Efter flere års kamp for overlevelse drejede gourmetslagter i foråret nøglen om. Nu genopstår den med nye ejere.

Det vækkede genklang og ærgrelse, da det tilbage i foråret kom frem, at den prisvindende gourmetslagter Gourmandiet måtte lukke efter 15 år på Østerbro i København. 

Men nu - et halvt år senere - er der godt nyt.

Gourmandiet genopstår nemlig kort før julehandlen for alvor sætter ind.

Sune Rothenberg Lind har sammen med Adam Lind og Andreas Trap overtaget de historiske lokaler på Rosenvængets Allé og samtidig rettighederne til navnet.

- Vi tog kontakt til udlejer for at overtage lokalerne, og vi fandt ud af, at udlejer ønskede, at der fortsat skulle være slagter i lokalerne.

- Så har vi brugt tiden på at sætte dem (lokalerne, red.) i stand og gjort klar til at åbne. Da vi kom tættere på at åbne, tog vi kontakt til kuratoren og købte navnet, siger Sune Rothenberg Lind til TV 2 Lorry.

Næsten en institution 

Siden nyheden om genåbningen er begyndt at sprede sig på Østerbro, er Sune Rothenberg Lind blevet mødt af glæde. 

- Det er dejligt, at folk føler, at de får deres slagter tilbage, siger han. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.) 

Gourmandiet - En prisvindende slagter

  • I 2008 modtog Gourmandiet Børsens Fødevarepris samt byens bedste nyåbnede butik.

  • I 2011 blev Gourmandiet hædret af Landbrug og Fødevarer med Slagterprisen. Denne pris vandt Gourmandiet for sit engagement og for at gøre en forskel for slagterbranchen.

  • I 2015 blev Gourmandiet fremhævet som en af de fem ypperste slagterforretninger i verden af Wall Street Journal.

Det er da heller ikke en hvilken som helst slagterforretning, som Sune Rothenberg Lind nu kan kalde sig for indehaver af.

Gourmandiet var nemlig under dets tidligere ejer en prisvinderne slagter, ligesom lokalerne på Rosenvængets Allé er historiske, i det nummer 7A historisk set har huset en slagtervirksomhed.

- Det var nærmest lidt af en institution, forklarer Sune Rothenberg Lindog og fortæller videre, at kunderne kan forvente samme kvalitet som tidligere.

Varerne i den genåbnede slagter vil nemlig komme fra de samme landmænd og gårde, som forgængeren brugte. 

Men at træde ind i branchen er langt fra nyt for Sune Rothenberg Lind.

Han er nemlig allerede ejer af både en spansk, en italiensk og en dansk delikatessebutik i Torvehallerne og i Kødbyen.

Derudover er han faglært kok og har 18 års erfaring med særligt fransk madlavningstradition.

Specialforretninger er vigtige

Sune Rothenberg Lind ser frem til at være med til at præge lokalmiljøet. 

- Det er skønt at være med til at videreføre noget historisk og tilføje noget til bydelen. De små butikker lukker, fordi de ofte bliver udkonkurrerede af supermarkeder. Men det mener jeg, at vi kan udfordre. 

- Jeg tror, at folk er interesseret i at få vejledning. Her (i Gourmandiet, red.) står der en kok eller en slagter, der kan vejlede og måske endda hjælpe med at tilberede. Det får man ikke nødvendigvis i supermarkedet, siger han.

Tilbage i foråret fortalte den daværende direktør Peter Steen Andersen, at det var en cocktail af corona, stigende fødevarepriser og energipriser samt lokalt vejarbejde foran butikken, der var medvirkede til lukningen af forretningen.

- Det er sørgeligt, at det (Gourmandiet, red.) skal lukke ned, men det er sådan, det er, sagde Peter Steen Andersen i den forbindelse til TV 2 Lorry.

Sune Rothenberg Lind er dog sikker på, at den genåbnede slagter nok skal klare sig trods de svære tider. 

- Når priserne stiger, så er en vej, at man sætter priserne op. Vi har en anden tilgang. Vi beholder prisen og tjener ikke det samme. Det betyder, at kunderne aktivt vælger os til, vurderer han.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik