Hovedstaden kogte over: Sådan kølede vi os ned

Fra isbjørne i Zoologisk Have, badegæster i havnen og rejsende med metroen til fjernkøleanlægget hos HOFOR, der hele dagen har leveret kold luft til københavnere. TV 2 Lorry tog på rundtur for at finde ud af, hvordan vi klarede den ekstreme varme.

Onsdag blev landet ramt af en sand hedebølge med skyhøje temperaturer på omkring 35 grader.

Men selvom det ikke blev rekordvarmt i København, så kunne det altså alligevel mærkes.

Derfor var jagten sat ind på at finde måder at køle sig ned på - og her valgte isbjørnene i Zoologisk Have på Frederiksberg simpelthen at hoppe en tur i bølgerne, ligesom de fik serveret isklumper med sild i.

- Isbjørnene hopper i vandet for at køle ned, og det er der faktisk en masse andre dyr, der også gør. De har en masse kompensatoriske mekanismer, der gør, at de faktisk har det godt, siger Carsten Grøndahl, der er dyrepasser i Zoologisk Have til TV 2 Lorry.

Og mange tobenede havde da også valgt at gøre de store bjørne kunsten efter og hoppede i vandet for at køle sig ned ved Kalvebod Bølge.

- Det er dejligt, at man kan køle sig ned her i Københavns Havn, siger Mathilde Stenhild til TV 2 Lorry.

Makstemperaturen i København i dag lød på 31,5 grader, men ikke alle søgte mod vandkanten.

For nogle blev det i stedet til en tur med den noget varme metro, der ikke har et køleanlæg.

- Altså det er meget varmt, kan man sige. Især når der er mange mennesker, så er det ikke særligt sjovt. Det ville jo være dejligt, hvis der var en aircondition, eller man på anden måde kunne gøre det koldere, siger William Kristian Kalum til TV 2 Lorry.

Det problem havde man langt fra hos fjernkøleanlægget hos HOFOR, som leverer kold luft til københavnerne.

- Det er jo primært til at lave kold luft. Altså vores kolde vand bliver lavet om til kold luft inde hos kunderne, og det er på den måde, man kan mærke den brise, der er når man kommer ind i et indkøbscenter eller på et museum eller befinder sig på et af kontorerne og er på arbejde, siger Admir Omeragic, der er seniorforretningskonsulent hos HOFOR til TV 2 Lorry.

Du kan selv komme med på rundtur i vores indslag lige her:

Dyrene klarede sig med en dukkert - andre nød godt af fjernkøling

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik