Idrætsforening har særligt projekt kun for kvinder - nu kan de vinde fornem pris

Sundby Sejlforening er udpeget til at vinde Årets Idrætsforening og dermed en pris på 100.000 kroner.

Sundby Sejlforening på Amager er med sine 1200 medlemmer en af Danmarks største sejlklubber.

Foreningen er kendetegnet ved mange frivillige, og det helt særlige projekt Women on Water, der har fået flere kvinder ud at sejle kapsejlads.

Og nu er sejlforeningen nomineret til prisen Årets Idrætsforening 2022, der uddeles af Dansk Idrætsforbund (DIF) og Danske Spil.

Det glæder medlem af Sundby Sejlforening Josefine Boel Rasmussen:

- Sundby Sejlforening er dygtige til at skabe et miljø, hvor man føler sig velkommen og hvor der er plads til alle. Der har både været nogle af Danmarks bedste sejlere, men der er også plads til dem der ”sejler ferie”, siger hun til TV 2 Lorry.

Der er kommet 724 indstillinger til prisen, og en fagjury har udvalg de tre bedste – og en af dem er altså Sundby Sejlforening.

Trygt sejlermiljø for kvinder

En af begrundelserne for nomineringen er at projektet Women on Water virkelig har ”gjort en forskel i forhold til at få flere kvindelige sejlere på vandet”.

Women on Water blev søsat for fire år siden, og er en sejlturnering – en kapsejlads – kun for kvinder.

Josefine Boel Rasmussen er en af medstifterne, og den gang for fire år siden, var de spændte på, om der overhovedet ville dukke nogen op.

Den frygt blev dog hurtigt gjort til skamme. For der var kvinder over hele Danmark, der gerne ville ud at sejle kapsejlads.

quote Sundby Sejlforening er dygtige til at skabe et miljø, hvor der er plads til alle

Josefine Boel Rasmussen

- Det første år havde vi venteliste, og det har vi haft til hvert stævne lige siden. Der var bare enorm efterspørgsel på at komme ud at sejle som kvinde i et miljø, hvor man føler sig tryg og kan stille alle de spørgsmål, man nu kan have, siger hun.

Til september næste år rykker Women on Water, og dermed også Sundby Sejlforening, op i internationalt eliteformat. Der bliver nemlig afholdt ”Sailing Champions League” for kvinder i Sundby med nogle af de bedste hold fra blandt andet Sverige, Polen, Frankrig og Portugal.

- Det bliver ret vildt næste år, hvor vi skal have alle de internationale eliteteams på besøg i Sundby, siger Josefine Boel Rasmussen.

Sundby Sejlforening blev stiftet i 1923, så de har 100-års jubilæum i 2023. For mange af foreningens medlemmer går medlemskabet både to og tre generationer tilbage i tiden.
Sundby Sejlforening blev stiftet i 1923, så de har 100-års jubilæum i 2023. For mange af foreningens medlemmer går medlemskabet både to og tre generationer tilbage i tiden.

Prisen afgøres ved afstemning

Med prisen for årets Idrætsforening kommer også et beløb på 100.000 kroner, mens der er 10.000 kroner til de to øvrige nominerede.

Sundby Sejlforening er oppe imod Aarhus Watersports Complex og cykelklubben Cykling Odense.

Frem til den 1. december klokken 12.00 kan man stemme på en af de tre foreninger, hvor man også kan læse mere om foreningerne. Den endelige vinder afsløres den 7. januar.

(Artiklen fortsætter under videoen.)

Sundby Sejlforening på Amager er nomineret til prisen ’Danske Spil og DIF’s Årets Idrætsforening 2022. Det er en traditionsrig forening, der med deres projekt ’Women on Water’ har skabt et fællesskab, som har bredt sig til flere lande i Europa, og virkelig gjort en forskel i forhold til at få flere kvindelige sejlere på vandet.

Josefine Boel Rasmussen er ikke i tvivl om, hvilken forening hendes stemme går til.

- Sundby Sejlforening har de sejeste frivillige, der står op klokken fem og laver morgenmad til sultne sejlere, og så kommer pengene til at gå til vores projekter, som vi forhåbentlig kan gøre endnu større og federe. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik