Ingen rengøring i Indre By: Specialarbejdere nedlægger arbejdet på grund af utilfredshed med chef

Specialarbejderne i Københavns Kommune har siden onsdag stået bag en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, som betyder mindre rengøring i København.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel


Opdateret - Arbejdet genoptages
- Medarbejderne er blevet betrygget i, at ledelsen, sammen med dem, vil finde en løsning på problemerne med psykisk arbejdsmiljø. Derfor genoptager alle arbejdet fra i morgen, fortæller Rasmus Bredde, gruppeformand for Servicegruppen i 3F – Bygge,- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening.

En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt specialarbejdere i Københavns Kommune betyder, at københavnere i disse dage kan se fyldte skraldespande og beskidte gader.

Mellem 50 og 60 specialarbejdere har således valgt at nedlægge arbejdet siden onsdag, oplyser Rasmus Bredde, der er gruppeformand for Servicegruppen i 3F – Bygge,- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening.

- Her til morgen har jeg været ude at opfordre kollegerne til at gå i arbejde igen. Svaret var, at det var der ikke stemning for. For mig er det ikke måden at løse konflikter på, og jeg håber på, at der kan komme dialog mellem kolleger og ledelse, siger Rasmus Bredde til TV 2 Lorry.

Rasmus Bredde har de seneste 10 år selv været specialarbejder i Københavns Kommune, og han mener ikke, at der i den periode har været en så langvarig arbejdsnedlæggelse blandt specialarbejderne.

Den aktuelle konflikt bunder ifølge fagforeningsformanden om udbredt frustration over en chef.

quote Det, jeg hører fra kollegerne, er utilfredshed med en teamkoordinator, som ikke skulle behandle kollegerne ordentligt. Det har blandt andet resulteret i, at folk går grædende hjem

Rasmus Bredde

- Det, jeg hører fra kollegerne, er utilfredshed med en teamkoordinator, som ikke skulle behandle kollegerne ordentligt. Det har blandt andet resulteret i, at folk går grædende hjem, siger Rasmus Bredde.

Vil kollegerne have teamkoordinatoren væk?

- Sådan som jeg forstod kollegerne, så mener de ikke, at han er egnet til at være teamkoordinator.

Overenskomststridig arbejdsnedlæggelse

Der er tale om en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt specialarbejderne, og ifølge Rasmus Bredde havde Københavns Kommune valgt at give specialarbejderne en deadline til fredag morgen. 

Her er medarbejderne dog fortsat ikke mødt på arbejde.

I mellemtiden må københavnerne leve med, at gader og stræder bliver mere og mere beskidte

- Det er klart, at det desværre kan ses, når Indre By ikke bliver rengjort. Det er toiletter, der ikke bliver gjort rent, gade-skraldespande bliver ikke tømt og der bliver ikke fejet gader. Jeg håber bare på, at man kan komme i dialog, så man kan normalisere arbejde, siger Rasmus Bredde.

Rasmus Bredde oplyser, at 3F fredag formiddag på ny er i dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune. 

Københavns Kommune arbejder på at levere en kommentar til TV 2 Lorry. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

trafik kø

For 10 år siden kæmpede borgmestre mod betalingsringen – sådan forholder de sig til roadpricing i dag

Irma genstand Museum

Kan du undvære dit Irma-net?
Museum efterlyser Irma-genstande med en personlig historie

Skrald, strejke

Strejken er slut:
Nu vender skraldemændene tilbage på arbejde

Vis mere
20061028-153449-4-3543x2395ma

Derfor har vi stadig sommertid

Ali Najei

Ali var klar til at slå ihjel – men så mødte han en særlig kvinde

Vis mere