KFC får bøde efter klamt fund

Fastfoodkæden har klaget til Fødevarestyrelsen over at have modtaget en sur smiley og bøde for dårlig rengøring.

Fastfoodkæden Kentucky Fried Chicken, bedre kendt som KFC, er kendt for deres ‘fingerlicking good’ udtryk omkring deres panerede kyllinger.

Men det blev alligevel en tand for fedtet for Fødevarestyrelsen, da de for nylig aflagde et kontrolbesøg hos KFC i shoppingcentret Field’s i København.

- Gulv under inventar ved fremstår snavset og fedtet med sorte belægninger samt med del olie. Enkelte hjul, kanter samt bordben fremstår snavset og fedtet med gule belægninger. Kant langs gulv ved håndvask fremstår snavset og ødelagt med sorte belægninger, står der i Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

De beskidte forhold udløste en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner til fastfoodrestauranten.

Af kontrolrapporten fremgår det, at KFC ikke havde nogen kommentarer til de beskrevne forhold, som Fødevarestyrelsen tog billeddokumentation af.

Har før haft rod i rengøringen

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man finde de sidste fire kontrolrapporter for samtlige KFCs restauranter i Danmark.

Her kan man blandt andet læse, at fastfoodkædens restaurant i Field’s også havde problemer med rengøringen sidste sommer, hvilket udløste en såkaldt indskærpelse, som er det samme som en advarsel.

- Gulv langs kanter og under inventar fremstår snavset og fedtet med sorte og gule belægninger. Sider mellem inventar i fritureområdet samt under arbejdsbord fremstår snavset med gule belægninger af fedt, står der Fødevarestyrelsens rapport fra kontrolbesøget, der fandt sted den 8. juli sidste år.

KFC bemærkede under samme kontrolbesøg, at de ville få styr på forholdene. 

Men det har tilsyneladende vist sig ikke at være tilfældet, når man ser på det seneste kontrolbesøg.

Har klaget over bøde

KFC er dog lodret uenige med Fødevarestyrelsens bødeforlæg og har derfor klaget over fødevarekontrollen. 

- Vi har klaget til Fødevarestyrelsen over resultatet af besøget, som vi er uenige i, og afventer endnu deres svar, skriver KFC i en mail sendt til TV 2 Lorry.

Fastkæden oplyser desuden, at de ikke ønsker at kommentere sagen yderligere. 

KFC bemærker dog, at de ikke bruger restaurantens gulve, hjul eller ben på inventar til behandling af af deres madprodukter.

Der ligger 12 KFC-restauranter i Danmark, hvoraf de syv ligger i hovedstadsområdet.

KFC-restauranterne har primært fået lutter glade smileys. Dog har førnævnte KFC i Field’s samt KFC i Tilst i Aarhus Vest og KFC i Rosengårdscentret i Odense hver især fået en sur smiley indenfor de sidste fire kontrolbesøg. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik