Oversigt

Seneste nyt

Københavns Politi: Mindre hashsalg uden for Christiania

Den permanente lukning af Pusher Street på Christiania har indtil videre ikke affødt øget hashsalg i områderne på Christianshavn uden for Christiania, mens der heller ikke er registreret spredning og stigning i hashsalget i andre bydele i København.

Det vurderer Københavns Politi i en orientering til Økonomiudvalget i Københavns Kommune.

Her skriver politikredsen videre, at spredningen af hashsalget i byen samlet set er begrænset, men at man monitorerer udviklingen løbende.

I forbindelse med lukningen luftede flere bekymringer for, at hashsalget blot ville flytte til en anden del af byen, eksempelvis Christianshavn Torv. På netop dette torv er der ifølge politiet indløbet ganske få anmeldelser om salg i området.

Københavns Vestegns Politi oplyser til TV 2 Kosmopol, at der heller ikke har været øget hashsalg i politikredsen efter lukningen af den berygtede gade.

Pusher Street på Christiania blev lukket permanent den 6. april i en fælles aktionsdag med christianitterne som primære initiativtagere.

Københavns Politi har indført såkaldt skærpet strafzone på Christiania frem til den 10. juli – et tiltag, der blandt andet udløser hårdere straffe for besiddelse og salg af ulovlige stoffer i området.