Langstrakt låge-konflikt fortsætter: Nu har omstridt låge været udsat for ”sabotage”

Ukendte personer har i weekenden låst cykellåse omkring boligselskabet Bo-Vitas indhegning langs havnefronten på Christianshavn.

Der er i weekenden blevet skrevet endnu et kapitel i sagen om hegnet og skiltningen langs havnefronten på Strandgade 37 til 67 på Christianshavn.

Ukendte personer har således sat cykellåse på lågerne ind til det offentlige område, så lågerne ikke kan åbnes.

Det oplyser boligselskabet på ejendommens hjemmeside.

- Her i weekenden er det nu tredje gang, der er sat lås på, så lågerne ikke kan åbnes, og folk ikke kan gå igennem, skriver formand for Bo-Vita, Jan Hyttel, i et opslag, hvor han omtaler hændelsen som en "sabotage".

Det er det almene boligselskab Bo-Vita, der ejer ejendommen på området og har ansvar for indhegningen.

Indhegningen omkring området har flere gange været under debat, fordi Havnepromenaden - ifølge lokalplanen - skal være tilgængelig for offentligheden.

Trods indhegning er det muligt at bevæge sig ind på området. Indhegningen har nemlig låger. Skilte med 'privat område', 'hundeluftning forbudt', og at ophold 'kun er forbeholdt ejendommens beboere' har dog indikeret andet og derfor skabt debat. 

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Ukendte personer har sat cykellåse på lågerne ind til det offentlige område på Christianshavn, så lågerne ikke kan åbnes.
Ukendte personer har sat cykellåse på lågerne ind til det offentlige område på Christianshavn, så lågerne ikke kan åbnes.
Foto: Privatfoto/Trine Bishop

I november besluttede byretten, at indhegningen skal fjernes. Den afgørelse er dog senere blevet anket til Vestre Landsret.

Og ifølge Jan Hyttel er det altså her, at man skal finde årsagen til, at ukendte personer har låst lågerne med cykellåse.

- Det er der øjensynligt nogen, der ikke er tilfredse med.

- Der er ingen tvivl om, at låsene er sat på af nogle, der ikke vil os i Det Hvide Snit det godt. At tro, at nogen af beboerne har sat cykellåsene på, er helt hen i vejret. Det ville være, det dummeste vi kunne gøre her op til en landsretssag, skriver han.

I opslaget på hjemmesiden oplyser Jan Hyttel, at cykellåsene er blevet fjernet, og at sagen vil blive meldt til politiet.

I strid med lokalplanen

Striden om hegnet går helt tilbage til 2017, hvor det første påbud fra Teknik og Miljøforvaltningen om at fjerne indhegning og skiltning blev givet.

Men hegnet blev stående, hvilket i 2020 resulterede i en politianmeldelse af boligselskabet Bo-Vita, for ikke at efterkomme forvaltningens påbud.

Det fik boligselskabet til at finde de tunge skyts frem. De mente nemlig, at området var lovligt indrettet. Og den 27. november 2020 stævnede de kommunen.

Men i november lød byrettens afgørelse altså: Hegnet er ikke lovligt.

Det er i strid med lokalplanens regler, som siger, at området er offentligt tilgængeligt. Og at de ubebyggede området hverken må hegnes ind eller skilte med 'adgang forbudt'.

Sagen er dog blevet anket til landsretten.

Nedenfor kan du se eller gense TV 2 Lorrys tidligere indslag om debatten omkring indhegning.

Nu er boligselskabet blevet politianmeldt.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik