Lider under coronavirus: "Der er en masse job på spil"

Turismebranchen er hårdt ramt af, at folk aflyser planer af frygt for at blive smittet med covid-19. Wonderful Copenhagen kalder situationen "alvorlig for branchen, hvor der er rigtig meget på spil".

Antallet af corona-smittede i Danmark er nu oppe på 35, og samtidig bliver antallet af personer i karantæne højere for hver dag, der går. 

Søndag kom det blandt andet frem, at en patient på Nordsjællands Hospital Hillerød er blandt de smittede.  

quote Jeg er bekymret på branchens vegne

Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør, Wonderful Copenhagen

Samtidig har corona-frygten nu spredt sig blandt turisterne, som udebliver og aflyser reservationer i København, oplyser Wonderful Copenhagen til TV 2 Lorry. 

Wonderful Copenhagen er ved at kigge på, hvordan de skal skrue op for tiltrækningen til kongresser og markedsføring, som de kan sætte i gang, når det giver mening at tiltrække turister igen. 
Wonderful Copenhagen er ved at kigge på, hvordan de skal skrue op for tiltrækningen til kongresser og markedsføring, som de kan sætte i gang, når det giver mening at tiltrække turister igen. 
Foto: Amalie Vixø Drøscher

- Branchen bliver mere og mere ramt. Vi tager det her meget seriøst. Det er en alvorlig situation, hvor vi alle sammen har et ansvar for at følge myndighedernes anbefalinger, siger administrende direktør for Wonderful Copenhagen, Mikkel Aarø-Hansen.

Aflyst og udskudt

Hos turismeorganisationen er det endnu for tidligt at sætte konkrete tal på konsekvenser, men brancen har fuldt fokus på den negative udvilkling.

- Vi oplever aflysninger, og færre der rejser. Kongresser, konferencer bliver udskudt, aflyst og det påvirker selvfølgelig den omsætning, der er i turismebranchen, negativt, siger han. 

Han fortæller, at turismebranchen i hovedstaden skaber 60.000 jobs og normalt omsætter for 50 milliarder. 

- Der er en masse jobs og omsætning på spil. Jeg er bekymret på branchens vegne, fordi vi ved, at folk rejser mindre, og det er den branche, der bliver påvirket allermest, siger Mikkel Aarø-Hansen.

Wonderful Copenhagen forbereder lige nu, hvordan branchen bedst muligt kommer tilbage efter corona. 

- Vi, Wonderful Copenhagen, har et ansvar i at forberede nogle aktiviteter, så vi kan markedsføre hovedstaden igen med lidt mere tryk og lidt mere målrettethed, så vi står stærkere bagefter, siger han.

Taxabranchen er også ramt

Også flere taxaselskaber mærker en nedgang. Antallet af kørsler som følge af frygten for corona-smitte er faldende - især antallet af ture til og fra lufthavnen. Det kunne TV 2 Lorry fortælle fredag.

- Det har påvirket kørslen negativt. Særligt omkring lufthavnen, hvor rejseaktiviteten er sat ned til absolut nødvendige, sagde Rasmus Krochin, der er kommunikationschef hos DanTaxi.

quote Vi er noget bekymrede for den kommende turistsæson og om turisterne udebliver

Thomas Petersen, administrerende direktør, 4 x 27

Hos taxaselskabet 4 x 27 frygter man, at frygten for coronavirus kommer til at påvirke turismesæsonen til sommer.

- Vi mærker, at aktiviteten er gået ned. Særligt omkring lufthavnen. Vores trafik følger normalt lufthavnens og hotellernes en til en. Så når de er i vækst eller falder, gør vi også, siger Thomas Petersen, der er administrerende direktør i 4 x 27.

- Vi er noget bekymrede for den kommende turistsæson og om turisterne udebliver – eksempelvis fra krydstogterne, siger han.

Taxa 4 x 35 oplyser i et skriftligt svar til TV 2 Lorry, at januar og februar har været nogenlunde på niveau med sidste år, mens antallet af kunder de første dage i marts har været lavere.

Hvad kan man selv gøre 

Dansk Selskab for Almen Medicin har været ude med en liste over, hvordan man skal forholde sig, hvis man selv mener at have symptomer på coronavirussen. Læs her, hvordan du skal forholde dig: 

 

- Inden du ringer til lægen, så se her om du har nogle af symptomerne på virussen. Symptomerne er feber, hoste, synkebesvær og vejrtrækningsbesvær.

 

- Hvis du har disse symptomer og samtidig har opholdt dig i et af disse lande inden for de seneste 14 dage - Norditalien, Japan, Singapore, Hongkong, Sydkorea, Iran og Kina, så skal man kontakte sin praktiserinde læge eller vagtlægen på telefonen.

 

- Det er vigtigt, at man tager forbehold for, hvis man er smittet, at hvis man møder op i venteværelset hos sin praktisernede læge, så kan man smitte de andre. Det kan derfor være en god idé at kontakte sin læge på telefonen, og lade lægen, ud fra samtalen, beslutte, hvad der skal ske. 

 

- Så gælder kun det generelle ting, man kan sige omkring, hvad kan man gøre for at undgå, så man ikke får en smitsom sygdom, og det er at holde god håndhygiejne, bruge håndsprit og lade vær med at hoste i hånden, men hoste i ærmet og holde afstand til personer, som ser syge ud eller hoster.

Mange aflyste arrangementer

Herunder kan du se, hvilke arrangementer i TV 2 Lorrys område, der er påvirket af frygt for coronasmitte: 

Aflyste arrangementer:

 • Gentofte Bogmesse, der skulle afholdes lørdag den 7. marts, aflyses.

 

 • Folkekirkens Nødhjælp aflyser søndagens landsindsamling til fordel for verdens fattigste.

 

 • Udsolgte koncerter på spillestedet Store Vega, der kan rumme 1500 gæster, vil som udgangspunkt ikke blive gennemføret. ​​​

 

 • Alle stævner og idrætsarrangementer under DGI med over 1.000 deltagere bliver aflyst. Det rammer blandt andet gymnastikstævnet Forårsdage i Roskildehallerne i weekenden, hvor der ifølge sn.dk skulle være omkring 10.000 deltagere.

 

 • Roskilde Handi-Festival, der skulle holdes den 11. marts aflyses, da der ville komme over 1000 handicappede, som udgør en udsat gruppe. 

 

 • KVINFOs fest i Vega den 8. marts i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag er aflyst.

 

 • Orkesterfestivalen for 1.500 børn og unge musicerende lørdag og søndag i DR's Koncerthuset i denne weekend er blevet aflyst.

 

 • Gymnastikopvisningen GymHelsinge til afholdelse lørdag den 7. marts aflyses.

 

 • Den landsomspædende klimastrejke FridaysForFuture, som skulle have fundet sted blandt andet i København den 13. marts, er aflyst.

 

 • Helsingør Kommunes krisestab besluttet at aflyse Helsingør Loppetorv, der skulle have været afholdt i weekenden i værftshallerne.

 

 • Demonstrationen mod meningsløs vold i nattelivet af gruppen Voldens Bagside er aflyst og ventes flyttet til en ny dato.


 •  

Afholdes med begrænset antal mennesker:

 • TV2-programmet "X-Factor" blev fredag aften afholdt uden tilskuere.

 

 • Dansk melodigrandprix lørdag 7. marts i Royal Arena bliver afholdt uden tilskuere.

 

 • Alle kampe i Superligaen og Nordicbetligaen i den kommende runde - fredag til mandag - bliver afholdt uden tilskuere.

 

 • FC København vil desuden spille sin kamp i Europa League 12. marts mod Istanbul Basaksehir uden tilskuere i Parken.

 

 • Ishockeyligaens grundspil færdigspilles uden tilskuere.

 

 • Det Kongelige Teater vil kun sælge hver anden billet til sine forestillinger resten af marts.

 

 • P8 Jazz Alive 2020 One Night Only i DR Koncerthuset fredag 6. marts bliver afholdt uden publikum.

 

 • Statens Museum for Kunst har besluttet, at der maksimalt vil blive lukket 900 personer ind på museet ad gangen.

 

 • Cykelmessen Copenhagen Bike Show, der afholdes den 14. og 15. marts, har refunderet alle billetter og i stedet uddelt gratis adgang til maks 600 personer ad gangen.

Udskudte arrangementer:

 • De planlagte grundlovsceremonier i landets kommuner, hvor nye statsborgere officelt tildeles et statsborgerskab i en håndtryksseance, udskydes.

 

 • Seniorfest 2020, der skulle have været afholdt i morgen lørdag i Herlev Hallerne, udskydes til et ikke nærmere defineret tidspunkt. 

 

 • Nordic Meetings & Events Expo i Forum, der skulle afholdes den 25. og 26. marts, udskydes til den 2. og 3. september.

 

 • Sangerinden Lis Sørensen skulle denne weekend have spillet på Portalen i Greve, hvor Poul Krebs, Kristian Jørgensens All Stars og Rosa fra Rouladegade også figurerede på plakaten. Koncerterne bliver gennemført på et senere tidspunkt.

 

 • Ræson Vidensfestival 2020, der skulle have fundet sted på lørdag 14. marts i Imperialbiografen ved Vesterport Station, er udskudt. Arrangørerne leder efter en ny dato.

 

 • Koncerten med den britiske sanger King Krule i K.B. Hallen 7. marts bliver udskudt til september med nyt spillested fordelt over to dage. De udskudte shows kommer til at finde sted 3. og 4. september i VEGA i stedet for. 

 


Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik