Naboer: Ny løsning ved testcenter har kun gjort ondt værre - nu kører bilister på fortov

Nye trafiktiltag for biler i retning mod drive-in testcenter skulle afhjælpe store gener fra enorme bilkøer hos området beboere. Men ifølge naboer er situationen nu forværret yderligere.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny løsning på problemer ved drive-in testcenteret ved Bella Center i København har kun gjort situationen værre.

Det mener naboerne, der gennem de seneste måneder har levet med store gener fra lange bilkøer til det døgnåbne testcenter.

- Det er kun blevet værre. Der er mindst lige så meget trafik og nu også dobbeltkøer, både når bilerne skal til testcenteret og fra testcenteret, siger Christian Olsen, der bor i stueetagen på C.F. Møllers Allé lige ud til en flaskehals i bilkøen.

Samtidig fortæller flere beboere i området, at trafiksikkerheden er blevet forværret. 

Efter afspærringer er blevet sat op, kører mange bilister nemlig op på både fortov og cykelsti for at komme ind til testcenteret.

TV 2 Lorry har tidligere beskrevet, hvordan beboerne i området omkring C.F. Møllers Allé og Doris Lessings Vej plages af blandt andet støj, lugt, lysforurening og ufremkommelighed fra køer af biler de fleste af døgnets timer, der i tomgang snegler sig mod Copenhagen Medicals’ testcenter i Ørestad.

Dobbelt så meget trafik på mindre område

De mange klager fik Region Hovedstaden, Copenhagen Medicals, Københavns Politi samt Københavns Kommune til at indføre ensretning til teststedet i store bededagsferien.

Med den nye ordning kan køretøjer kun komme til og fra drive-in testcenteret via Center Boulevard, hvor det før også var muligt at komme til og fra stedet via Ørestads Boulevard. En ordning, der ifølge parterne ville afhjælpe problemerne med tæt kø klos op ad lejlighederne i området.

Udsigten fra Christian Olsens forhave på C.F. Møllers Allé fredag formiddag.
Udsigten fra Christian Olsens forhave på C.F. Møllers Allé fredag formiddag.
Foto: Privatfoto

Men den løsning har kun forværret generne hos de beboere, der bor i området mellem Center Boulevard og Doris Lessings Vej, lyder kritikken.

- Jeg kan godt tænke ud over mine egne personlige behov, og måske har den nye trafikløsning hjulpet beboerne i den anden ende af C.F. Møllers Allé. Det er selvfølgelig positivt for dem. Men for mig og mine naboer, er det blevet værre, fordi der nu sluses dobbelt så meget trafik forbi os, siger Christian Olsen.

Testudbyder: Nye tiltag fungerer

Hos Copenhagen Medicals påpeger pressechef, Trine Baadsgaard, at den nye trafikløsning er udarbejdet af færdselspolitiet og Københavns Kommune, og at testudbyderen følger deres anbefalinger.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at nogle beboere bliver generet af trafikken, og at nogle nu oplever øget trafik begge veje. Dem prøver vi ikke at negligere. Omvendt oplever vi også, at andre beboere er glade for at have et teststed i nærheden, siger hun.

Ifølge Copenhagen Medicals leder af testcenteret i Ørestad fungerer de nye trafiktiltag efter hensigten, oplyser pressechefen. Der skulle således have været mindre kø torsdag og fredag formiddag, mens flowet af biler til drive-in test skulle være blevet optimeret, lyder det.

En bilist skyder genvej over cykelsti og fortov for at komme uden om afspærringen og ind til testcenteret.
En bilist skyder genvej over cykelsti og fortov for at komme uden om afspærringen og ind til testcenteret.
Foto: Privatofoto

Spørgsmål om tid, før ulykken indtræffer

Det billede kan gruppen af indignerede naboer dog ikke genkende.

Flere beboere har således fotodokumenteret, at bilister ser stort på afspærringerne og trodser ensretningen.

Fra sin altan på C.F. Møllers Allé har beboeren Henning Nielsen på ti minutter taget flere fotos af bilister, som trods ensretning og afspærring kører op over fortov og cykelsti for på den måde at komme uden om køen til testcenteret.

- Det er ikke hensigtsmæssigt at lave sådanne nogle foranstaltninger dagen før en helligdag, så man ikke kan afprøve om det, man har lavet, virker efter hensigten. Nu kan der ikke komme nogle ud og lave det om, da de er taget på lang weekend. Det bliver en ”hyggelig weekend", skriver Henning Nielsen i en mail.

Morten Olsen, der også bor ud til den intensiverede trafik på C.F. Møllers Allé har samme oplevelse.

- Jeg ringede faktisk til politiet i går, fordi jeg på fem minutter så fem biler, der kørte uden om afspærringen og op over fortov og cykelsti. Det er virkelig nogle farlige situationer, de har fået etableret med den nye løsning. Det er kun et spørgsmål om tid, før en fodgænger eller cyklist bliver ramt, siger han.

Henning Nielsen tog dette billede torsdag aften af trafiksituationen ved afspærringen mod Copenhagen Medicals' drive-in testcenter.
Henning Nielsen tog dette billede torsdag aften af trafiksituationen ved afspærringen mod Copenhagen Medicals' drive-in testcenter.
Foto: Privatfoto

Vil have testcenter flyttet til lufthavnen

Derfor peger flere naboer i fællesskab på et andet tiltag, der kan komme problemerne med bilkø og trafiksikkerhed til livs. De ønsker, at det døgnåbne drive-in testcenter flyttes ud til lufthavnen i Kastrup.

Samme løsning har det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Jacob Næsager (K), også tidligere foreslået.

Men den slags er ikke bare sådan ligetil, forklarer Copenhagen Medicals.

- Hvis bliver bedt om at flytte, så gør vi selvfølgelig det. Men det er ikke sådan lige at gøre. Det er et kæmpe maskineri, som vi har brugt mange måneder på at fintune. Og medmindre man placerer testcenteret på en mark langt ude på landet, så vil nogle beboere alt andet lige opleve gener, desværre, siger pressechef Trine Baadsgaard.

Ifølge Copenhagen Medicals benyttes det døgnåbne center ugentligt af cirka 50.000 borgere, erhvervsliv og beredskab. Man regner med, at vi lige nu er i et zenit målt på antallet af tests, der langsomt vil falde i takt med, at flere og flere borgere bliver vaccineret.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Media Still

Flere flytter fra København end til. Her jubler de over den udvikling

Niels Brock, skoleskyderi

Skræmte elever barrikaderede sig, da alarm om skoleskyderi lød ved en fejl

Prins fødselsdag fejring gallataffel royal fest kommuner unge 18 år

Kommune bøjer reglerne: Sender to kvinder afsted til prins Christians fest

Vis mere
Tour de France i København 2022

København udset som værtsby i dansk bud på VM i landevejscykling

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Landsretten tillader brug af omdiskuterede lydoptagelser

Vis mere