Nu kan du blive kransekage-smagsdommer: Det er dog ikke helt billigt

Konditoriet La Glace beder deres kunder om hjælp til at afgøre, hvilke kransekager der skal være en del af sortimentet. For "jeg kan slet ikke vælge", siger indehaveren.

Danmarks ældste, og hvis de selv skal sige det, nok bedste, konditori, La Glace, har igennem seks generationer leveret kager til de københavnske connaisseurs, der nægter at nøjes med morgentilbuddet i det nærmeste supermarked.  

Konditoriet plejer at have styr på deres bagværk, men som noget nyt lægger indehaver Marianne Kolos nu ansvaret for konditoriets kommende kagekranse-sortiment i kundernes hænder. 

La Glace lancerer nemlig en intern kagekranse-konkurrence, hvor de tre bedste stykker kransekage skal kåres. 

I den forbindelse har Marianne Kolos spurgt sine kunder om hjælp til at kåre de tre bedste stykker kransekage, ud af de tyve bud som deltager i konkurrencen.

Det er chefkonditoren, samtlige lærlinge, konditor-svendene og nogle af kagekarlene, som hver især udgør aspiranterne til Skoubogades bedste kransekage, siger indehaver Marianne Kolos.  

- Dertil har vi brug for hjælp fra vores kvalitetsbevidste kunder, der skal fungere som dommerpanel. Det er første gang, vi prøver at lægge det ud til kunderne. Det bliver sjovt og spændende at se, hvad vej vinden blæser, siger Marianne Kolos. 

Sådan foregår konkurrencen

  • De forskellige kransekager kan købes som en pakke af 20 styk. Smage-æske med ministykker af alle kreationerne.


  • I hver pakke ligger en stemmeseddel. Her skal man finde sin top fem. 


  • Stemmesedlen kan afleveres personligt i butikken eller over mail. 


  • Konkurrencen løber fra nu og frem til torsdag den 13. oktober 2022. 


  • Samtidig deltager man i konkurrencen om at vinde en række forskellige præmier. Kilde: Laglace.dk

Gadens bedste

De tre kransekager, som kunderne vælger som de bedste, får lov til at blive en del af julens kransekage-sortiment. 

Her flankeres de tre nykommere af den klassiske kransekage, og den anden klassiske kransekage nemlig versionen med nougat i. 

La Glace har i flere år kunnet prale af at være hjemsted for Danmarks bedste kransekage.

quote I mellem dem jeg foreløbigt har smagt, kan jeg slet ikke vælge

Marianne Kolos

I 2015, -16, -17 og -18 vandt La Glace guld. Men man stoppede med at afholde konkurrencen i 2019. 

Fire år efter lyder det lidt hult at fortsætte med prædikatet ”Danmarks bedste”, mener Marianne Kolos.

- Derfor nøjes vi nu med at kåre Skoubogades bedste kransekage. Og den idé er inspireret af en gammel vits, forklarer Marianne Kolos. 

Kransekager LA glace
Foto: Marianne Kolos/La Glace

Ide udsprang af joke 

At lade julens udvalg af det festlige stykke bagværk styre af kundernes smagsløg udsprang af en joke fra London, forklarer Marianne Kolos. 

Det er nemlig sådan, at gaden Savile Row i det centrale Mayfair, er en kendt gade for skræddere. 

- Der lå en masse skræddere, der hed Thomson, Johnson og den slags. En dag ville en af skrædderne i gaden være lidt finere på den, så han skrev, at han var "byens bedste skrædder". Det blev skrædderen ved siden af sur over, for han ville også være fin på den. Derfor skrev han "Englands bedste skrædder" i sin butiksrude. Kort efter ændrede skrædderen ved siden af sit navn til "Storbritanniens bedste". Og ja, én dag efter stod der "verdens bedste" hos skrædderen ved siden af. Nede for enden af Savile Row lå der en lille ydmyg skrædder, som jo næppe kunne overgå "verdens bedste skrædder" lidt længere oppe ad gaden. Derfor skrev han bare "gadens bedste skrædder" i sit butiksvindue, siger Marianne Kolos. 

Ikke nemt at vurdere

Selvom kagekone og indehaver Marianne Kolos er en kendt smagsdommer i konkurrencer som for eksempel kåringen af Danmarks Bedste Kage, synes hun bestemt ikke, det er nemt at vurdere de 20 kransekager, der er i spil. 

Derfor vil hun også gerne forberede sine kunder på, at det ikke er så lige til at vælge sin top-tre, som man måske skulle tro. 

- Det er svært at finde en vinder, for der er tale om 20 stykker ypperlig kransekage. Jeg har ikke smagt dem alle endnu. Men det er slet ikke så simpelt. Først var det meningen, at kunderne skulle rangordne stykkerne fra nummer 20 til nummer 1, men det blev vi enige om, er for omstændigt. I mellem dem jeg foreløbigt har smagt, kan jeg slet ikke vælge. Det er bitte, små ting, der kan gøre udfaldet, forklarer Marianna Kolos.

Skoubogades tre bedste kransekager, vil blive solgt fra omtrent den 24. oktober. Men allerede nu kan du altså smage de tre potentielle vindere, hvis du køber smagspakken med de 20 bud. 

Den koster 345 kroner og er bedst til deling med sin omgangskreds, siger Marianne Kolos. 

Spørg Os - Afstemning

_