Overborgmester kommer med opfordring til københavnere og turister: "Lad være"

Københavns overborgmester opfodrer københavnere til at droppe hashmarkedet på Pusher Street i kølvandet på skuddrab.

Hold jer væk. 

Sådan lyder opfordringen fra Københavns Kommunes overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), i kølvandet på den 30-årige mand, der for en uge siden blev skudt og dræbt på Christiania, mens fire andre blev ramt. 

- Forråelsen og voldsspiralen på Christiania er dybt bekymrende. Derfor vil jeg opfordre ikke bare københavnerne, men også de hundredtusinder af besøgende turister og de mange udenlandske studerende, som netop er flyttet til København for at starte på en uddannelse, til at holde sig væk og lade være med at købe hash eller andre stoffer på Pusher Street, siger overborgmesteren i en pressemeddelelse:

- Stop støtten til de kyniske bander!

Hun forstår, at det kan virke uskyldigt at købe hash til en festlig fredag aften i byen

Alligevel håber hun, at både københavnere og turister vil tænke over, at deres penge ender i lommerne på kriminelle bander, der "skyder i vores gader og udsætter uskyldige mennesker for livsfare". 

Nok er nok

Københavns Politi vurderer, at drabet er resultatet af en verserende konflikt mellem rockergruppen Hells Angels og den forbudte gadebande Loyal To Familia. 

Skudepisoden fik beboerne på Christiania til at beslutte, at Pusher Street nu skal lukkes. En beslutning, Sophie Hæstorp Andersen bakker op om. 

Overborgmesteren håber, at hun kan være med til at starte en anti-Pusher Street-bevægelse i civilsamfundet. 

- Det er vigtigt at christianitterne, som lever med utrygheden hver eneste dag, mærker, at resten af byen og byens gæster bakker op om at boykotte Pusher Street. Og på den måde er med til at tage millionerne op af lommen på de voldelige og kriminelle bander og rockere, siger hun:

- Jeg håber inderligt, at enhver potentiel køber vil tænke sig godt om. København skal have plads til et Christiania, der er skævt og alternativt, men den hårde, organiserede kriminalitet skal skrives ud af historien om Christianias fremtid. 

Københavns Kommune oplyser, at de netop nu arbejder sammen med Københavns Politi, Justitsministeriet, Fonden Christiania, christianitterne og andre aktører for at lave en samlet helhedsplan, der skal lukke Pusher Street ned og samtidig sikre, at stofsalget og volden ikke flytter ud i andre bydele og gader i København. 

- Hvis det havde været nemt at nedlægge Pusher Street permanent uden at flytte problemerne et andet sted hen i København, var det uden tvivl sket i løbet af de seneste 50 år. Der er ikke et quickfix. Til gengæld er der en historisk enighed og vilje til at sige: Nok er nok, siger Sophie Hæstorp Andersen. Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik