Plummelum: Camilla Plum får bøde for lokumsforhold

Den kendte kogekone har atter indkasseret en bøde for at overtræde fødevarelovgivningen.

Camilla Plum har efterhånden fået så mange bøder for overtrædelse af fødevarelovgivningen, at hun snart må kunne få en personlig PBS-aftale med myndighederne - vil nogen sikkert tænke.

Senest var Fødevarestyrelsen den 23. juni på besøg i Camilla Plums forretning på Jægersborggade på Nørrebro i København, hvorfra hun sælger sine fødevarer produceret på hendes økogård Fuglebjerggaard ved Helsinge i Nordsjælland.

Fødevaremyndighedernes formål med kontrolbesøget var at følge op på en sur smiley fra et tidligere kontrolbesøg den 7. maj.

Det viste sig, at Camilla Plum stadig ikke havde bragt det pågældende forhold i orden. Et forhold, som Fødevarestyrelsen placerer i kontrolkategorien ’håndtering af fødevarer’.

- Der er stadig direkte adgang fra toiletrum til forretning, hvor der foretages salg af fødevarer. Forholdet er ved tidligere kontrolbesøg sanktioneret med indskærpelse og bødeforlæg, skriver Fødevarestyrelsen i sin kontrolrapport med henvisning til, at det ikke er første gang, at de har givet Camilla Plum besked om at få etableret et forrum til toilettet.

Camilla Plum fik derfor et bødeforlæg på 7.500 kroner samt en sur smiley.

Artiklen fortsætter under billedet.

Camilla Plum er kendt for at have sine meningers mod.
Camilla Plum er kendt for at have sine meningers mod.
Foto: Bent K Rasmussen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Spredning af toiletluft

Fødevarestyrelsen skriver på sin hjemmeside, at i fødevarevirksomheder, hvor der er krav om toiletforrum, skal forrummet være adskilt fra toiletrummet med vægge fra gulv til loft og en dør.

- Forrummet skal fungere som en sluse, der forhindrer, at luften bliver spredt fra toiletrummet ud til andre lokaler, oplyser styrelsen.

Sagt med andre ord vil Fødevarestyrelsen forhindre Camilla Plum og hendes ansatte i at forpeste butikkens fødevarer, når de benytter toilettet.

Plum er gået på ferie 

Ifølge Fødevarestyrelsens rapport oplyste en medarbejder under kontrolbesøget, at der havde været en håndværker forbi dagen forinden for at tage mål til materialer.

Ifølge medarbejderen skulle håndværkerne efter sigende komme selvsamme dag (23. juni, red.) og gå i gang med etablering af forrummet til toilettet.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra hovedpersonen selv, men Camilla Plum er gået på ferie, oplyser Fuglebjerggaard i en mail.

Har overtrådt loven tre ud af fire gange

Fødevarestyrelsen oplyser i sin rapport, at Camilla Plums forretning på Nørrebro har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen på minimum tre ud af de seneste fire kontrolbesøg.

Det giver Fødevarestyrelsen mulighed for at tage skærpede sanktioner i brug under visse forudsætninger, skriver styrelsen i sin kontrolrapport.

Artiklen fortsætter under billedet.

Kogekonen Camilla Plum på Fuglebjerggaard.
Kogekonen Camilla Plum på Fuglebjerggaard.
Foto: Bent K Rasmussen/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Også Camilla Plums gård ved Helsinge, Fuglebjerggard, har brudt fødevarelovgivningen flere gange.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan man se, at det er blevet til to sure smileys ved de sidste fire kontrolbesøg på Fuglebjerggaard.  

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik