26-årig anholdt på ny i terrorsag - sigtes for bombeplaner

En 26-årig mand er anholdt på ny i sag om planlægning af terror. Han stilles fredag for en dommer.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
OPDATERING
En dommer i Københavns Byret har fredag afvist, at politiets beviser mod den 26-årige mand, der er sigtet i en terrorsag, rækker til, at han kan varetægtsfængsles. I stedet har dommeren besluttet at opretholde hans anholdelse i tre døgn, så politiet får tid til at underbygge anklagen mod ham.

Politiet har i en politiaktion i Aalborg tidligt fredag morgen anholdt en 26-årig mand i forbindelse med en verserende terrorsag.

Det bekræfter Københavns Politi på Twitter.

Fredag eftermiddag er han i et grundlovsforhør i Københavns Byret, hvor en anklager kræver ham varetægtsfængslet.

 
 
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Relation til terroraktion den 11. december

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politiaktion den 11. december sidste år, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet.

Den 11. december rykkede politiet blandt andet ud til adresser ved Sjælør Boulevard i Valby, Højbjergvej i Herlev og Gersagerparken i Greve.

Politiet gennemførte i dag adskillige anti-terroraktioner i Hovedstadsområdet.

Terrorsagen er opdelt i to sager med forskellige sigtelser. Den ene sag handler om fremstilling af bomber, mens den anden handler om forsøg på anskaffelse af våben.

Da den 26-årige blev anholdt i december, var han sigtet i den del, der handler om anskaffelse af våben. Men denne gang går sigtelsen på delen om bomber. Det er kommet frem under grundlovsforhøret, hvor sigtelsen blev læst op.

Dommeren har dog valgte at holde retsmødet for lukkede døre, hvorfor det ikke er muligt at høre, hvad den 26-årige eventuelt vil fortælle om sagen.

Seks personer nægter sig skyldig

Den 26-årige er under retsmødet iført en sort jakke og sort højhalset strik.

Under den korte del af retsmødet, som var åbent, var tre journalister mødt op. De måtte sidde med en meters afstand på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

Da terrorsagen rullede i december blev 20 mænd og kvinder anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens terrorparagraf. Men flere blev dog løsladt igen.

Tre mænd er fængslet i sagen om våben, mens to mænd og en kvinde er fængslet i den del, der handler om planlægning af bombefremstilling. De seks sigtede har indtil videre fået deres fængsling forlænget til 29. april.

Alle seks nægter sig skyldige.

Fredag morgens politiaktion er foregået i et samarbejde mellem Københavns Politi og Nordjyllands Politi på Ravnkildevej i Aalborg Øst.

- Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi.

- Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere