Politi har tese om, at to skuddrab kan have sammenhæng

To gerningsmænd fra skudepisoden i Rødovre er fortsat på fri fod, oplyser Københavns Vestegns Politi, der også ønsker hjælp fra borgerne.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En person blev dræbt torsdag eftermiddag på Nørrebro, og en person blev dræbt fredag formiddag i Rødovre - og de to episoder kan meget vel hænge sammen.

Det siger Københavns Vestegns Politi til TV 2 Lorry.

- Det er nu den femte voldelige hændelse, der har været indenfor de seneste tre-fire uger i Storkøbenhavn, og derfor har vi en hypotese om, at det meget godt kan være, at det har noget med hinanden at gøre. Så det er en af de ting, vi arbejder på, siger Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry.

Fredag klokken 11.27 fik politiet en anmeldelse om et skyderi i Rødovre. Her viste det sig, at i alt tre personer blev ramt af skud. En er siden afgået ved døden, mens de to andre er sårede - heraf en i kritisk tilstand.

Politiet oplyser, at to ukendte gerningsmænd trængte ind i Yomok Herrefrisør på Islev Torv i Rødovre, hvor de skød og derefter stak af.

- Det er svært at få et klart signalement af dem. De er forsvundet derude fra. Vi ved ikke, hvem de er, og vi har ikke nogen idé om, hvor de er henne, siger Mogens Lauridsen til TV 2 Lorry.

quote Vi ved ikke, hvem de er, og vi har ikke nogen idé om, hvor de er henne

Mogens Lauridsen, politiinspektør

Savner hjælp fra borgere

Personen, der mistede livet, ved politiet heller ikke hvem er, og derfor er vedkommendes pårørende heller ikke underrettet.

Der sad desuden en 15-årig skoleelev i frisørsalonen, som skulle til at blive klippet. Der stod også en ansat i forretningen, da skudepisoden fandt sted.

Skal man som borger i området være ekstra bekymret?

- Nej, det mener jeg ikke, at man skal. Jeg kan godt forstå, at der er rigtig mange borgere ude i området, der synes, det er ubehageligt. Men når sådan noget sker, så gør vi jo alt for at være massivt til stede og sende et signal til borgerne om, at vi nok skal passe på dem, siger Mogens Lauridsen.

Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.
Mogens Lauridsen, politiinspektør ved Københavns Vestegns Politi.
Foto: Niels Knuth / TV 2 Lorry

Han nævner blandt andet, at politiet har lavet visitationszoner i området. Det kan du læse mere om her.

Har i brug for hjælp fra borgerne?

- Vi har altid brug for hjælp fra borgerne, og vi har allerede fået hjælp. Men vi vil gerne have mere hjælp blandt andet i forhold til gerningsmændene. Hvis der er nogen, der har set dem forlade stedet, og eventuelt hvis nogen har set de køretøjer, de har benyttet, så kan man ringe til os eller tale med os ved vores mobile politistation i området, siger Mogens Lauridsen.

Har idé om grupperingers tilholdssteder

Fredag eftermiddag har politikredsene i København og Københavns Vestegn reageret ved at oprette tre visitationszoner. En i Rødovre og Herlev, en i Nørrebro og Nordvest samt en i Tingbjerg og Husum.

I København begrunder politidirektør Anne Tønnes de to sidstnævnte visitationszoners placeringer med, at skudepisoden på Nørrebro har rod det i københavnske rocker- og bandemiljø, og at de involverede grupperinger skal holde til på dele af Nørrebro, i Tingbjerg og Husum.

- Vi vil ikke acceptere den utryghed, som bandernes gerninger fører med sig, og som led i indsatsen opretter vi nu to visitationszoner, som giver os mulighed for at kontrollere, at personer ikke færdes med våben i områderne, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

I visitationszoner gælder særlige regler for politiets beføjelser. Blandt andet må betjente kropsvisitere og ransage biler uden nogen særlig mistanke, hvilket ellers normalt er et krav i retsplejeloven.

Det vil sige, at de normale lovregler sættes ud af kraft.

Visitationszonerne er gældende fra fredag den 3. december 2021 klokken 18.00 til fredag den 17. december 2021 klokken 18.00.

Vidner kan kontakte politiet på telefon 114. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere