Politiet lukker igen Pusher Street

Københavns Politi lukker nu igen Pusher Street midlertidigt. Det sker onsdag og torsdag klokken 09.00.

Det oplyser politikredsen på X. 

Politiet vil blive i området frem til midnat, lyder det videre. 

Politiet oplyser, at nedlukningen er et led i en helhedsplan, der på et tidspunkt skal resultere i, at hashhandlen forsvinder fuldstændigt fra Pusher Street. 

At politiet rydder boderne på Christiania, er der ikke noget nyt i. I et svar til Folketingets Retsudvalg oplyste justitsministeren sidste år, at i perioden fra januar til maj var boderne blevet lukket ned 34 gange. I 2022 skete det 100 gange.

Men i efteråret gik politiet ud på forhånd og oplyste, at man den 22. november klokken 15 ville fjerne hashboderne og "lukke Pusher Street midlertidigt", som det hed.

Siden er politiet flere gange rykket på området efter først at have meldt sin ankomst.

Christiania har siden 10. januar været dækket af en såkaldt skærpet strafzone. Det betyder, at kriminalitet i området i udgangspunktet skal straffes hårdere, end det bliver normalt.

Allerede første gang man pågribes med selv en mindre mængde hash, vil det på grund af strafzonen udløse en bøde på 4000 kroner. Det er det dobbelte af det normale.

Strafzonen medfører desuden, at straffen lyder på fængsel, allerede anden gang man pågribes.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_


Minister: Pusher Street lukker permanent i år

I januar sagde justitsminister Peter Hummelgaard (S) til TV 2 Kosmopol, at Pusher Street lukker permanent i 2024. 

- Jeg tør ikke at stå og love en dato i dag, men i løbet af det næste halve års tid kommer vi til at se den her plan træde i fuld kraft.

- Det vil sige, at man kommer til at opleve en lukning af Pusher Street i år, sagde Peter Hummelgaard til TV 2 Kosmopol i januar. 

Meldingen kom, efter at christianitterne samme dag vedtog en visionsplan for, hvordan Pusher Street og området omkring skal se ud, når gaden lukkes permanent i et forsøg på at vinde kampen over de bander, der i årevis har skabt utryghed på Fristaden.

Kort fortalt ønsker man at omdanne gaden til først en kultur- og byggefestival og siden et kreativt virksomhedsområde, sagde Mette Prag, der er talsperson for Christiania, i den forbindelse til TV 2 Kosmopol. 

- Det er vores bud på, hvad vi gerne vil bygge af liv og kultur, når myndighederne har sørget for, at det ikke er hashsalg i området.

- Forudsætningen for visionen er, at politiet og myndighederne får fjernet banderne og det voldelige, kriminelle marked, der er dernede, sagde hun. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik