Oversigt

Seneste nyt

Problemer med Palads-byggeri: Kræver undtagelse fra klimakrav

Der er ikke blevet regnet på, hvad det vil koste klimaet at nedrive den gamle Palads-biograf for at kunne opføre et nyt byggeri i stedet.

Det fremgår af et svar, som Teknik- og Miljøforvaltningen har sendt til Indre By Lokaludvalg, skriver Information.

Mediet har talt med flere professorer med ekspertise på området, der undrer sig over, at der ikke er foretaget en analyse omkring, hvad det vil koste klimaet at nedrive Nordisk Films Palads-biograf.

Lokaludvalget ville gerne vide, hvordan et CO2-regnskab ville indgå i den politiske beslutning om Palads, men i svaret lyder det, at det ikke har været muligt for bygherren at lave den beregning, og det undrer flere eksperter.

Jannick Schmidt, der er professor på Institut for Bæredygtighed og Planlægning ved Aalborg Universitet fortæller blandt andet til Information, 'at han ikke kan se, hvad argumentet skulle være for, at det ikke kan lade sig gøre.'

I svaret til By Lokaludvalg lyder det, at byggeriet af en 25 meter dyb kælder i beton, som skal huse den nye Nordisk Film-biograf, og en ny bygning på 36 meters højde ’vil medføre en væsentlig CO2-udledning’.

Derudover fremgår det, at kælderbyggeriet alene vil udlede så meget CO2, at det vil skulle undtages fra de krav, der ellers bliver stillet til bygningers CO2-udledning, skriver Information.